Wróć   Africa Twin Forum - POLAND > Podróże. Całkiem małe, średnie i duże. > Relacje z podróży > Trochę dalej

Narzędzia wątku Wygląd
Prev Poprzedni post   Następny post Next
Stary 31.10.2022, 08:43   #36
matjas

matjas's Avatar

Zapłaciłem składkę :) Dział PiD

Miasto: Brzezia Łąka
Motocykl: nie mam AT jeszcze
matjas will become famous soon enough
Online: 4 miesiące 2 tygodni 23 godz 40 min 33 s
Domyślnie

Cytat:
Napisał Korbol Zobacz post
Ja znalazłem gpx z prawie wszystkimi wiatami w Szwecji. W większości przypadków już rano wiedziałem gdzie chce dojechać.
odniosę się jeszcze do tego - bo się kiedyś może komuś przydać.
też mieliśmy 700 wiat dużo
mieliśmy również OsmAnda, który bardzo dobrze pokazuje wiaty

ale

w kilku przypadkach NIE udało się nam wiaty znaleźć, do kilku był dojazd pieszą ścieżką i nie chcieliśmy robić bydłapopolsku, jedna okazała się być w jakimś rezerwacie ale i tak odpuściliśmy bo oddychało się komarami, jedna na przykład okazała się owszem dojezdna ale ścieżką na trialówkę no i tak to.
pisałem już dodatkowo wcześniej, że jeśli miałbym jechać ponownie na moto do FIN to tylko z porządnym hamakiem. rozbijanie namiotu to duży kłopot bo znalezienie płaskiego miejsca jest trudne - z reguły nad wodą są to prywatne posesje.
tak więc posuwaliśmy się na azymut w obranym kierunku obczajając wiaty aż się natrafi jakaś fajna. z perspektywy czasu spałbym chętnie na campingach. jeden na którym byliśmy był fantastyczny. z całą pewnością poszukiwanie noclegów to był ciemniejszy punkt tej wycieczki.

z całą pewnością te doznania różnią się od kraju do kraju mimo że i to i to jest skandynawia no a poza tym gdzie nas tam poniosło to już jest inny temat.

Narzędzia wątku
Wygląd

Zasady Postowania