Wróć   Africa Twin Forum - POLAND > Wszystko co chciałbyś wiedzieć o motocyklach innych niż AT > BMW

Narzędzia wątku Wygląd
Prev Poprzedni post   Następny post Next
Stary 22.02.2022, 10:19   #11
zimny
trampkarz emeryt

zimny's Avatar

Zapłaciłem składkę :)

Miasto: Garwolin
Motocykl: F800GS ADV
Przebieg: za mały
zimny jest na dystyngowanej drodze
Online: 2 miesiące 2 tygodni 6 dni 1 godz 22 min 46 s
Domyślnie

Chłopy Na wstępie serdeczne dzięki za tak liczny odzew Z ciekawości w tym samym czasie napisałem na forum BMW motocykle, i poza namiarem od samego Zbyszka G. który podał potencjalną przyczynę i tel do siebie + jednym pytaniem miałem odzew pt. skoro dostałeś namiar gdzie masz się zgłosić to po co drążysz temat.

Cóż, wychodzi na to że spokojnie można sobie zostać na FAT bo i namiary do Zbyszka od Was mogę dostać i chęć do podzielenia się wiedzą jest

Do Z.G. zadzwonię jak sprawdzę kilka podstawowych spraw i podłączę pod komputer. Nie zwykłem specjalistom zawracać głowy pierdołami.

Co do BMW - czasem, mam wrażenie, właśnie przez brak wiedzy wydaje się że to maszyny wysoce skomplikowane i kilku ludzi w kraju ma kompetencje żeby się wogóle do tego dotykać. A ja mimo że część rzeczy zlecam, lubię wiedzieć po prostu.

A ja własnie podchodziłem do tego nawet przy zakupie jak do normalnego motocykla o samochodowym rodowodzie, jak słusznie mówicie. Cały układ napędowy i zawieszenia właśnie bardziej przypomina rozwiązania stosowane w autach.

Mój mechanik powiedział własnie że w tym wypuście odpowietrzenie się robi jak kolega wyżej pisał, normalnie przez zaciski. Ma pod opieką starsze GSy i tam faktycznie jest inaczej zupełnie. Serwisuje je od okolic 40kkm a obecnie mają po ponad 200kkm i nie ma z nimi problemów.

Na razie mam komplet wiedzy co tam sprawdzić, plus mechanika deklarującego rękojmię i sprawdzenie jak pojeżdżę. Dam znać i naprawdę - dzięki
zimny jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem

Narzędzia wątku
Wygląd

Zasady Postowania