![]() |
|
Uklad paliwowy i wydechowy Montaż i demontaż baku, kraników , gaźników, , tłumiki , filtry powietrza i paliwa, linki, pompy paliwa elektryczne i podcisnieniowe, ustawienia gaźnika, poprowadzenie przewodów. |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
![]() |
#6 |
trampkarz emeryt
![]() |
![]()
Dzięki za podpowiedzi Panowie.
Małe spalanie oczywiście nie jest problemem ![]() Ogólnie mam tak że po dobrym synchro i regulacji moto zbiera się normalnie, moc jest raczej normalna, osiąga magiczne 150kmh i raczej nie więcej bo o ile mi wiadomo na 5 biegu jest dlawione modułem. Lub pod wiatr było... Ale dużo części jest innych w gaźniku w mojej wersji względem normalnej. Trudno jest w tym szwajcarze ustawić obroty i skład jałowego. Mialem kilka trampków i zawsze było to banalne. Znalazłem złoty środek ale nadal nie jest to to czego bym oczekiwał. Albo: - na zimno schodzę po minucie czy dwóch że ssania i pracuje ok, ma 1 tys rpm, natomiast po nagrzaniu ma 1700. Na ssaniu, na pół ssania chodzi idealnie - moje dawne trampki na pół ssania zawsze przylewalo. - na ciepło skręcę mu obroty na 1300 to na zimno bez ssania nie trzyma 1000 rpm, przygasa i gaśnie. Ale zanim to to siadam, ruszam i rozgrzewam już w jeździe. Ogólnie mechanik poustawiał mi to tak że mniej więcej i na zimno jest ok, chodzi i na ciepło nie przekracza 1500. Ale i tak rozrzut obrotów zdaje mi się za duży, w innych trampach tak nie mialem. Ogólnie najchętniej dałbym standardowe trampkowe dysze jeśli u mnie są mniejsze. Trza sprawdzić. Wali mnie ze spali pół litra więcej, i tak jestem po stronie zielonych bo mam eko hiper zawór dopalania spalin ![]() |
![]() |
![]() |
Narzędzia wątku | |
Wygląd | |
|
|
![]() |
||||
Wątek | Autor wątku | Forum | Odpowiedzi | Ostatni Post / Autor |
Zawieszenie XR 600 R do Transalpa 600 PD10 | drwalu4 | Rama, zawieszenia, napęd | 18 | 13.12.2018 16:55 |
dysze rd07a | daniel_87 | Uklad paliwowy i wydechowy | 11 | 13.12.2008 12:30 |