![]() |
|
Rama, zawieszenia, napęd Montaż i demontaż łańcucha, zębatek, zawieszenia przedniego i tylniego, centralki i bocznej podstawki, wahacza z ułożyskowaniem. Numery ram, kierownice, rodzaje łancuchów, podnóżki, półki. |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
![]() |
#26 |
![]() Zarejestrowany: Feb 2015
Miasto: Maków Podhalański
Motocykl: XRV750->XR400
Galeria: Zdjęcia
![]() Online: 1 miesiąc 2 tygodni 4 dni 17 godz 56 min 37 s
|
![]()
Około 20zł za jedną sztukę. Mogę zapytać czy przy zamówieniu większej ilości jest upust. Oni to robią na automatycznej tokarce CNC, więc tylko wybrać profil, wymiary a potem maszyna wypluwa uszczelkę co minutę
![]() Jeśli byłoby zainteresowanie mógłbym skompletować cały zestawu reanimacyjny (tulejka ślizgowa, wszystkie oringi, uszczelniacz na zamówienie) jakby było kilka osób chętnych. Mogę też podać wszystkie numery i oznaczenia + sklepy w których kupowałem, ale to jak będę pewny, że wszystko jest ok i pasuje. Aha. Bym zapomniał, że jest problem jednym zgarniaczem. Tym najbardziej wystawionym na "świat", co zgarnia syf z tłoczyska. To też jest jakiś patent nie do kupienia. Facet w sklepie pomacał i dał mi kilka podpowiedzi, jeszcze myślę jak to rozwiązać. Jest opcja (ale nie mam 100% pewności, bo nie pamiętam jak to rozbierałem), że PKS tego nie wymieniał. Na uszczelniaczu/zgarniaczu był zadzior od śrubokręta w gumie do blachy. Ja jak to rozbierałem to pamiętam, że zeszło bez większych problemów i nie wydaje mi się, że to mój zadzior. Więc jest podejrzenie, że było to ściąganie i zakładane przed moim rozbieraniem. Na jednym moim zdjęciu w telefonie widać z drugiej strony małe wgniecenie na kołnierzu, zrobione jeszcze przed rozbieraniem tego dekla na części. Ale to tylko moje podejrzenie, nie chcę nikogo o nic oskarżać. W sumie facet w sklepie powiedział mi, że mogę też próbować założyć to z powrotem, tylko wymienić "sprężynkę" (taką obrączkę) na nową. ------------------- Aktualizacja: Uszczelka odebrana. Wygląda spoko. Pomyliłem się i ona ma wysokość 6,5mm (PKSowa 5mm). Uszczelka + oring + podkładka z brązu podpierająca uszczelniacz. Według specyfikacji uszczelka do uszczelniania dławnicy, ciśnienie robocze do 160 bar ![]() Ostatnio edytowane przez CzarnyCzarownik : 17.05.2017 o 18:11 |
![]() |
![]() |
Narzędzia wątku | |
Wygląd | |
|
|
![]() |
||||
Wątek | Autor wątku | Forum | Odpowiedzi | Ostatni Post / Autor |
Tylni amor-czyli jak go wytargać | marekw | Rama, zawieszenia, napęd | 104 | 20.06.2019 18:51 |
Tylni amor w trójce | ltd454 | Rama, zawieszenia, napęd | 18 | 15.04.2013 19:55 |
Podrapany tylni amor | ramires | Rama, zawieszenia, napęd | 6 | 26.08.2008 00:52 |