|
![]() |
#1 |
I CAN'T KEEP CALM I'M FROM POLAND KU_WA Słońce do 04.09.24
![]() |
![]()
Na pewno lepiej niż moja DR i niewiele gorzej niż endurak. Mam taki sam zgryz.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Gość
Online: 0
|
![]()
Mam tu kumpla w UK co taką 701 ujeżdżał chyba przez prawie 3 lata (zamienił ostatnio na T700). Może go zwabię do nas na FAT to będziecie mieć info z pierwszej ręki.
![]() Ostatnio edytowane przez nabrU : 23.07.2021 o 11:22 |
![]() |
![]() |
#3 |
![]() Zarejestrowany: May 2015
Miasto: Bogatynia
![]() Online: 1 tydzień 3 dni 20 godz 21 min 59 s
|
![]()
Ja zrobiłem 10 tysi, po 350 km padł wysprzęglik, ale to nikogo nie zaskoczyło choć fanu nie było, przy 1300 km złamałem kluczyk w stacyjce, mimo, że nie byłem napruty, lepiej od razu dorobić sobie za kilka zeta u klucznika. Od tej pory lata bez przeszkód, ( jak to lata
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
![]() |
![]()
Odejście od samego dołu może dobre na asfalcie czy w piaseczku. Na słabo trzymających podłożach czy otwierasz czy zamykasz lipa, na podjazdach gdzie trzeba szukać przyczepności i wybierać między kamieniami lipa. To IMO jedna z większych wad tego motocykla.
Pozdr rr
![]() |
#5 | |
![]() Zarejestrowany: Jul 2017
Miasto: Helvetia (BL)
Motocykl: CRF1000L, H701 E, betinka 300RE, Tryplak 765
Przebieg: 43kkm +
![]() Online: 1 miesiąc 1 tydzień 11 godz 50 min 14 s
|
![]() Cytat:
Na 1 jest trochę bardziej narwany. Najlepiej to widać na asfalcie z włączona kontrolą trakcji. Odkręcisz na mapie 1 i dioda kontroli trakcji wchodzi w tryb disco ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
I CAN'T KEEP CALM I'M FROM POLAND KU_WA Słońce do 04.09.24
![]() |
![]()
Sprzęgło jest 😉
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
![]() Zarejestrowany: May 2015
Miasto: Bogatynia
![]() Online: 1 tydzień 3 dni 20 godz 21 min 59 s
|
![]()
Sprzęgło Twoim przyjacielem
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
![]() |
![]()
Sprzęgło powiadasz? Mam motorek w 3T to coś o tym wiem. Tylko co innego przekładanie między drzewami enduraka a co innego takiego kloca co wymaga silnej ręki. Tak, pamiętam, to nie endurak ale ch.g.w gdzie człowieka poniesie
![]() W sumie, sory panowie, nie potrzebnie zacząłem te rozkminy. Już milczę rr
![]() |
#9 | |
![]() |
![]() Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
![]() |
![]()
No nie wiem.
Ja wyraźnie wyczuwam szybszą a jednocześnie bardzie precyzyjną reakcje na minimalne ruchy manetki w mojej 350 (beta) w stosunku do 450 (ktm) kolegi. Mówię o mapie "1". Mapy "2" w tuch motocyklach lekko opóźniają odpowiedź wtrysku/przepustnicy na ruch manetki, więc dozowalnośc spada ale też to pomaga jak człowiek zmęczony. Wał w 701 waży pewnie podobnie do tego jak w mojej starej LC4ce więc pewnie drugie tyle co w obu wyżej wymienionych. Sama więc bezwładność układu korbowo-tłokowego raczej wyklucza możliwość dozowania subtelnych, szybkich odpowiedzi. Piszą że i tak od MY2019 bardzo to poprawili a nawet że przyrost momentu na kole jest bardziej liniowy. To powoduje, że pomimo, najdelikatniej mówiąc, "dziwnej" konstrukcji całości zaczynam patrzeć w stronę tej zabawki z rosnącym zainteresowaniem. BTW, te autostradowe 120 to limituje bardziej opór powietrza i brak stabilności czy wibracje od silnika. Przełożenia rozumiem fabryczne? Pozdr rr
![]() |
Narzędzia wątku | |
Wygląd | |
|
|
![]() |
||||
Wątek | Autor wątku | Forum | Odpowiedzi | Ostatni Post / Autor |
[FAQ] Modyfikacje i ulepszenia by Kazmir | podos | Regularne czynności serwisowe | 11 | 03.12.2008 22:24 |