Wróć   Africa Twin Forum - POLAND > NAT - Nowa (przyszła) Królowa > CRF 1000 L

Narzędzia wątku Wygląd
Prev Poprzedni post   Następny post Next
Stary 06.12.2015, 09:18   #11
Adagiio
Zakonserwowany

Adagiio's Avatar

Zapłaciłem składkę :)

Miasto: Milazzo
Motocykl: XRV 750
Adagiio will become famous soon enough
Online: 1 miesiąc 2 tygodni 1 dzień 19 godz 16 min 25 s
Domyślnie

Cytat:
Napisał madafakinges Zobacz post
Kupiłem dziś motormanie z testem nowej królowej i nie ma tam nic szczególnego napisane. Legenda powraca, dynamiczny silnik, automat dtc zajebisty, ale zmiana biegów przyciskami już nie bardzo, a w terenie lepszy będzie manual i to jest jedyna sensowna informacja na jej temat, więc nic czego nie można by się domyśleć.
Oprócz tego nie są przekonani, że afryka potrzebuje tyle elektoniki i że raczej jeśli chce zastąpić starą to powinna być prostsza- też uważam, że kontrola trakcji i zmienne mapy nie są mi potrzebne, ale takie czasy.
Ja czekam na bezpośrednie porównanie z 990, albo przynajmniej z gs800 to będzie dawało obraz nowej afry.
Mada, moim zdaniem nie znajdziesz niczego nadzwyczajnego w nowej AT niż masz obecnie w swoim moto. W zasadzie to i tak jeżdżąc tym co masz nie przeskoczysz pewnej granicy, znam to z autopsji. Nowa AT nie powstała z myślą o offie dla użytkowników ze zjebana psychiką nie potrafiących realnie ocenić skali trudności terenu, którzy na przekór wszystkiemu i tak chcą udowodnić że się da. Tylko dla tych co zaczepią dwa kufry po bokach i pojadą przejechać się po szutrach, twierdząc że to off lub na wyprawę lajtowym szuterekiem i dziurawym asfaltem.
Zapewne znajdą się wyjątki co będą tyrać nią nie źle po krzaczoarch i jestem pewien że nie wypadnie gorzej o Twojego kata a na pewno lepiej od konkurencji jak tygrys czy gs 800. Tester to w większości zrównoważony motocyklista używający testowanego moto zgodnie z zastosowaniem a to że jest ubrany jak Antek Cairoli wcale nie świadczy o niczym, więc nie ma co oczekiwać rewelacji w ich artykułach.
We środę będę miał okazję zamienić kilka zadań z typem co jeździł AT na testach w Afryce, ciekaw jestem co powie .
Zdrowia .
Adagiio jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem

Narzędzia wątku
Wygląd

Zasady Postowania