![]() |
|
Uklad paliwowy i wydechowy Montaż i demontaż baku, kraników , gaźników, , tłumiki , filtry powietrza i paliwa, linki, pompy paliwa elektryczne i podcisnieniowe, ustawienia gaźnika, poprowadzenie przewodów. |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
![]() |
#16 |
![]() |
![]()
oczywiscie - zawsze z komor - a zeby sie dowiedziec jakie jest to maksymalne zapotrzebowanie wystarczy podac do gaznikow pewna mierzalna ilosc paliwa np za pomoca strzykawki z podzialka i na kilkadziesiat sekund otworzyc przepustnice na max obserwujac w jakim czasie dana ilosc ( powiedzmy 100 ml) zostanie pobrana. inny sposob to przejazdzka po autostradzie z maksymalna predkoscia na okreslonym dystansie - ja nie mialem takiej okazji - ale obstawiam okolice 10-12 litrow na 100km. zakladajac ze maksymalna to 180 km/h wychodzi nam godzinowe zapotrzebowanie w okolicach 20 litrow paliwa.
takie mikuni robi w xtz i tdm, ktore wedlug obiegowej opini sa paliwozerne i swietnie daja sobie tam rade wiec w afryce tez sobie radza bo niby czemu nie? pewne znaczenie ma wg mnie rowniez predkosc obrotowa zasilanych silnikow - dla silnikow paliwozernych a niskoobrotowych wydatek pompy moze byc zbyt maly - bo czynnikiem 'pompujacym' jest pulsujace w takt suwow jednego z cylindrow podcisnienie. jednak w przypadku o ktorym mowa jest to wg mnie pomijalny parametr.
buziaki ![]() Ostatnio edytowane przez szynszyll : 16.04.2014 o 11:23 |
![]() |
![]() |
Narzędzia wątku | |
Wygląd | |
|
|
![]() |
||||
Wątek | Autor wątku | Forum | Odpowiedzi | Ostatni Post / Autor |
Wyciek paliwa przy glebie... | Arecki007 | Uklad paliwowy i wydechowy | 20 | 06.10.2011 15:20 |
Jak się zachowuje pompa przy braku paliwa w wężyku ?? | paku | Uklad paliwowy i wydechowy | 9 | 01.03.2010 20:27 |
Pompa Mikuni | hero | Wszystko dla Afryki | 2 | 29.10.2008 21:43 |