![]() |
#11 |
![]() Zarejestrowany: Nov 2011
![]() Online: 1 miesiąc 1 tydzień 1 dzień 23 godz 21 min 46 s
|
![]()
hehe, fajnie, że żeście się odezwali, Egzemplarze...
![]() Mikelosie, było ![]() ![]() Bandito - Olga po prostu była zazdrosna i strzeliła focha, nic do siebie nie mamy przecież, lubimy się ![]() Spójrzcie na ten pełen profesjonalizm. Aż mnie zatkało, jak Banditos wyjął z czeluści Afryki osłonki na felgę, żeby się nie porysowała... ![]() DSC08918.JPG DSC08916.JPG DSC08919.JPG Obowiązkowy serwis co 5000 mil. Nie należy do przyjemnych, bo traci się cenny czas na dotarcie na miejsce, naczekanie się na swoją kolej mimo umówionej godziny i wykłócanie się o swoje. Normalnie: wymiana oleju i filtra, wymiana klocków hamulcowych. Do widzenia. Rzut oka na stan opon i ewentualna wymiana [zdarzyło się kilka razy], rzut oka na łańcuch i zębatki [chyba też ze dwa razy co najmniej mi wymieniali, ale w różnych motocyklach], czasem padnie łożysko, kiedyś ślizg łańcucha mi się skończył i łańcuch wydawał straszliwe dźwięki przy redukcji biegów uderzając w goły wahacz... Wymiana filtra powietrza. Niekiedy wymiana sprzęgła/linki sprzęgła. Albo całego motocykla ![]() Przypomniało mi się, że była jeszcze jedna jazda na stopa z prawie-nieznajomym, czyli już trochę znajomym, kurierem na dodatek. Myślałam, że w korku stracę nogi, kolanami muskałam pojazdy mijane z... konkretną prędkością, ale też pewnością ![]() Ale to się nie liczy, bo później nastąpił abordaż i devilka wylądowała w rękach wilka ![]() 2013-08-23 13.50.34.jpg ... przyznam, że przesiadka ze "świeżej", zeszłorocznej hondy nc700 na styraną już kuriersko daeuville nie była wielkim przeżyciem... ale ciekawym na pewno ![]()