![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
![]() |
#4 |
![]() Zarejestrowany: Nov 2010
Miasto: Z.Góra
Motocykl: BMW F700GS, DR 350
![]() Online: 1 miesiąc 2 tygodni 1 dzień 20 godz 7 min 10 s
|
![]()
Wesele podlaskie…
To umyka wszelkim opisom… Mam tylko jakieś przebłyski… Tańce na boso, bo od szpilek rozbolały stopy… Nogi za to brudne po łydki od kurzu ![]() Rozmowy przy ognisku… Lokalny wyrób spirytusowy… Dziesiątki ludzi z forum, wszyscy roześmiani, rozgadani... O świcie ktoś odpala beemkę ślubną… Eh, szkoda nocy na spanie… Jednak moja kondycja ma jakieś ograniczenia i wcale już nie bladym świtem opuszczam towarzystwo i idę spać, zostawiając Faziego w akcji (który z założenia zawsze kończy imprezę). W głowie szumi, przed oczami błyska, zmęczona jak pieron, spaaaać!!! Zaciskam mocno oczy, bo już całkiem widno i … Kukuryku! kuukkurykku! KUUUKURYYYKU!!! ach, więc ten wybieg tuż za namiotem był dla kur… nie… nie mogę… no nie da się…. dwa metry od mojej głowy stado kogutów!! litości… Stopery, gdzie są moje stopery ![]() No nie, nie jestem aż tak wredna, żeby go budzić o 5.30… Mimo szumu w głowie i szarych komórek na wakacjach przypominam sobie jedną z wielu „zalet” astry. Otóż wieki temu odpadł „kręcik” od opuszczania szyby i działa ona w trybie ręcznym, tzn. daje się jej położenie swobodnie regulować ręką ![]() Wypełzam z namiotu, dłonie na szybę, ruch posuwisty w dół i już mam wszystko… Stopery w uszy (od czasu, kiedy po Twierdzy Kłodzko wyjmował je laryngolog jestem dość ostrożna ![]() Ufff… śpię…. tak mniej więcej do 7, kiedy do namiotu wkracza (choć… nie… to nie jest najlepsze określenie, sugeruje bowiem kroki…), wczołguje się Fazi. śpię… gorąco strasznie, słońce w pełni, może rozepnę namiot, będzie przewiew? śpię… ale ktoś się na mnie patrzy. Tak jakoś bokiem? Śnię? Kura? KURA? Tak, zaciekawiona, przekręcająca głowę na bok kura w przedsionku namiotu. Siooo! ![]() śpię… nie, nie śpię! Nie śpię, bo z namiotu obok słyszę „Krzysiu, warzimy kafeja?” aaaa!
Narzędzia wątku | |
Wygląd | |
|
|
![]() |
||||
Wątek | Autor wątku | Forum | Odpowiedzi | Ostatni Post / Autor |
Rumunia czerwiec 2013 | mirek-Pszczyna-Paris | Przygotowania do wyjazdów | 22 | 12.12.2013 22:06 |
MoToAvToSy Ekspedycja Bałkany Czerwiec 2013 | avente | Trochę dalej | 4 | 08.10.2013 23:46 |
Ślůnsko rajza do Rusyje 2013 | fassi | Przygotowania do wyjazdów | 51 | 26.09.2013 23:04 |
Albania na 2 tygodnie [czerwiec 2013] | mikelos | Umawianie i propozycje wyjazdów | 6 | 22.04.2013 15:30 |
Zobaczyć Iran - czyli 4 dni w Armenii. [Czerwiec 2012] | majek | Trochę dalej | 104 | 26.02.2013 14:33 |