![]() |
|
Regularne czynności serwisowe Wymiany: płynu hamulcowego, chłodniczego, oleju silnikowego i w zawieszeniu, filtrów, opon, zębatek i łańcuchów, świec. Regulacje: zaworów, gaźników, łańcuchów, łożysk główki ramy, świateł. Kontrola: opon, linek, akumulatora, łożysk, przygotowanie do sezonu i do zimy, smarowanie elementów. |
![]() |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
|
![]() |
#1 |
![]() |
![]()
no to nie prosciej go przepompowac wlewajac do zbiorniczka swiezy? pompka Ci potrzebna jak masz zupelnie pusty uklad albo mocno zapowietrzony. no chyba, ze sobie zlales stary DOT albo zapowietrzyles uklad. pompke jaka bys nie kupil bedzie z tej samej fabryki - to tylko logiem sie rozni i cena.
![]() |
#2 | |
![]() |
![]() Cytat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
![]() |
![]()
jak cos wyglada tak samo to jest to samo
![]()
![]() |
#4 | |
![]() |
![]() Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
![]() |
![]()
ja ~15 lat temu kupilem zestaw Hazet jak na fotce i srogo za niego przeplacilem. mlody bylem i glupi - teraz jestem stary i glupi
![]() https://tinyurl.com/2hn4ecbb wygląda dokladnie tak samo a kosztuje 1/4 ceny tzw. 'Hazeta'. odpowietrznik faktycznie łapie bańki więc zawsze obsmarowuje go gęstym towotem, który potem usuwam + klasyczne odpowietrzanie: klamka, klamka, twarda, popuścić itd. swietnie sie sprawdza przy układach dual/cbs. p.s. przy zakupie klucza udarowego tez rozwazalem Hazeta ale znalazlem tajwańską firme, która to dla nich produkowała ( Asta) i za 1/3 ceny kupilem dokladnie to samo narzedzie. tak to funkcjonuje juz od lat.
![]() |
#6 |
![]() |
![]()
Ja na gwint odpowietrznika nawijał trochę teflonu do uszczelnień gwintow pneumatyki czy drobnej chydrauliki. 2-3 warstwy. Działa.
![]() |
#7 |
Administrator
![]() Zarejestrowany: Oct 2007
Miasto: Otwock ale chętnie na Śląsk bym wrócił
Motocykl: RD37A (Hybryda), dwie ramy RD03 w zapasie
Przebieg: ojojoj
![]() Online: 1 miesiąc 3 tygodni 5 godz 44 min 49 s
|
![]()
Ekipa. Skończył mi się olej montażowy.
Nie mam pojęcia co to było, bo miało już wytarte opakowanie a było zielone. Pięknie się wszystko na tym składało w silniku. Potrzebuję coś porządnego kupić. Coś polecicie konkretnego?
![]() |
#8 |
![]() |
![]()
Nigdy nie używałem innego oleju niż silnikowy przy składaniu tyle ,że ja ciężarowe od 6litrów wzwyż robiłem.
Może taki , nie znam się ? https://erli.pl/produkt/millers-asse...caAtVkEALw_wcB
![]() |
#9 | |
Administrator
![]() Zarejestrowany: Oct 2007
Miasto: Otwock ale chętnie na Śląsk bym wrócił
Motocykl: RD37A (Hybryda), dwie ramy RD03 w zapasie
Przebieg: ojojoj
![]() Online: 1 miesiąc 3 tygodni 5 godz 44 min 49 s
|
![]() Cytat:
Mnie się zapasy z Bumaru skończyły i trzeba swoje kupić w końcu. Bij zabij, ale nie pamiętam czego używałem, był taki zielonkawy. ![]() Ja robiłem od 16L silniki w górę ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#10 |
I CAN'T KEEP CALM I'M FROM POLAND KU_WA Słońce do 04.09.24
![]() |
![]()
PENN robi te oleje montażowe zielone.
![]() |
![]() |
![]() |