![]() |
|
Hamulce, kola, opony Montaż, demontaż i kontrola takich elementów jak: klamki, pompy hamulcowe, tarcze, klocki, zaciski, przewody hamulcowe w oplocie i bez, koła, felgi, szprychy, opony i łożyska. |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
![]() |
#25 |
![]() Zarejestrowany: Sep 2010
Miasto: Podkarpacie
Motocykl: raczej juz nie bede mial
![]() Online: 4 tygodni 7 godz 11 min 30 s
|
![]()
Ja w tym roku miałem bardzo dziwny objaw z hamulcami. Przychodziłem rano do motocykla a hamulec przedni zablokowany na amen. Motocykla nie da się ruszyć z miejsca i niema szans żeby wcisnąć klamkę hamulca. Kluczyk w rękę odkręcenie odpowietrznika. Płyn wytrysnął pod ciśnieniem i motocykl już normalnie jeździ. Hamulec normalny bez żadnych złych objawów. Na drugi dzień to samo. Pomyślałem że płyn stary więc zmieniłem. Nie pomogło. Kupiłem inny płyn zmieniłem i dalej to samo. Pomyślałem o tłoczkach ale po odkręceniu odpowietrznika klocki wracały i motocykl toczył się bez oporów. Tylko z kąd takie dziwne ciśnienie w układzie. Rozebrałem pompę i okazało się że na gumce tej która jest najbliżej środka motocykla jest pęknięcie. Kupiłem zestaw naprawczy pompy zmieniłem i było OK. Dwa tygodnie temu chciałem motocykl przepchnąć w garażu i problem powrócił
![]() |
![]() |
![]() |
Narzędzia wątku | |
Wygląd | |
|
|
![]() |
||||
Wątek | Autor wątku | Forum | Odpowiedzi | Ostatni Post / Autor |
Smarowanie tłoczków hamulcowych i prowadnic... | mikelos | Hamulce, kola, opony | 38 | 21.02.2023 08:14 |
wymiary uszczelniaczy łożysk kół | graphia | Hamulce, kola, opony | 1 | 11.05.2013 17:59 |