![]() |
|
Układ elektryczny i zapłonowy Montaż, demontaż oraz kontrola elementów jak: alternator, akumulator, regulator napięcia, CDI, okablowanie, światła, bezpieczniki, przełączniki, światła stopu, czujnik nóżki bocznej, wiatraki, klaksony, tripmastery, kontrolki, rozruszniki i kierunkowskazy. |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
![]() |
#1 |
![]() Zarejestrowany: Jan 2023
Miasto: Warszawa
Motocykl: RD07
![]() Online: 23 godz 2 min 7 s
|
![]()
Witam wszystkich, zauważyłem ostatnio że w mojej afryce przygasa oświetlenie jak włączę kierunkowskaz (kontrolki, tripmaster itd.) nie jest tak, że przygasa na stałe, tylko w momencie jak kierunek świeci (miga kierunek, miga oświetlenie). Ładowanie bez obciążenia 14,3 - 14,4V z obciążeniem 13,8 - 13,9V. Zwarcia na alternatorze nie ma, na regulatorze też nie, zamieniłem lewy przełącznik na inny, też nie pomogło, nie mam już pomysłu co jeszcze mogą sprawdzić, będę wdzięczny za każdą sugestię, pozdrawiam
![]() |
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Wątek | Autor wątku | Forum | Odpowiedzi | Ostatni Post / Autor |
Dodatkowe oświetlenie LED | ZYGZAKGARAGE | Gadżety / wyposażenie | 14 | 15.11.2019 21:49 |
przygasajace swiatla oraz podswietlenie zegarow | dexterek | Układ elektryczny i zapłonowy | 11 | 26.08.2014 17:46 |