![]() |
|
Regularne czynności serwisowe Wymiany: płynu hamulcowego, chłodniczego, oleju silnikowego i w zawieszeniu, filtrów, opon, zębatek i łańcuchów, świec. Regulacje: zaworów, gaźników, łańcuchów, łożysk główki ramy, świateł. Kontrola: opon, linek, akumulatora, łożysk, przygotowanie do sezonu i do zimy, smarowanie elementów. |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
![]() |
#11 |
![]() Zarejestrowany: Feb 2015
Miasto: Maków Podhalański
Motocykl: XRV750->XR400
Galeria: Zdjęcia
![]() Online: 1 miesiąc 2 tygodni 4 dni 17 godz 56 min 37 s
|
![]()
Hehe, kombinierkami też kiedyś zaciskałem. Najgorszy koszmar
![]() Z tą zaciskarką u mnie też czasem źle blaszka się wygnie, nie ma tak że 100% zaciśnięć jest idealnych. Czasami mam problem z tymi płaskimi złączkami 6,3mm jak są z grubej blachy. Pierwsze delikatnie zagniatam kombinierkami a dopiero potem zaciskarką jak jestem pewny że blaszka dobrze się zawinie. Może i mógłbym od razu cisnąć na hama ale nie chciałbym uszkodzić zaciskarki. Z "normalnymi" 6,3mm nie ma problemu. Znalazłem te moje u chinola, tylko już drożej i bez dostawy kurierem z czech w 3 dni https://a.aliexpress.com/_Ezw4OCh PARON JX-D5301S zaciskarka do przewodu Link z historii zakupów już nieaktualny, ale ten zestaw wyglada na taki sam. Jakość dla mnie jest całkiem ok. Jakaś wypasiona firmowa zaciskarka to i pewnie tysiaka będzie kosztować ![]() Dobra, ja już tematu nie zaśmiecam. Ale będę obserwować ![]() Sent from my Redmi Note 8T using Tapatalk
Zapraszam na YouTube , Instagram oraz Stronkę. Pozdrawaim, Dawid z DMMotoAdventures ![]() Ostatnio edytowane przez Artek : 19.02.2023 o 11:32 Powód: dopisałem nazwę własną produktu z linka ali |
![]() |
![]() |