Wróć   Africa Twin Forum - POLAND > Podróże. Całkiem małe, średnie i duże. > Umawianie i propozycje wyjazdów

Umawianie i propozycje wyjazdów Masz już plan? Nie masz? A może szukasz kompana w podróży? Brak Ci koncepcji na długi weekend, wakacje? Szukasz plecaczka? Nikt nie chce jechać na Elefanta? Tu szukaj bratniej duszy...

Narzędzia wątku Wygląd
Prev Poprzedni post   Następny post Next
Stary 20.06.2017, 04:59   #33
Dżeferson

Motocykl: czarna szczała
Dżeferson jest na dystyngowanej drodze
Online: 5 dni 23 godz 56 min 33 s
Domyślnie

Przemo, ciul mnie zatrzymal za rzekomo przekroczona predkosc. Na drogach sa kamery i te pokazaly ze jechalem 100-120 powiedzial i 200dolarow. Zabral mi prawko i powiedzial ze w srode we wladykaukazie bede mogl zobaczyc jak szybko jechalem. Zaczal wypisywac protokol i kazal podpisac. Ja mowie, ze nie wiem co to jest i nie podpisze. On, ze motocykl zakryja a ja tu zostane. Wola 150dolarow. Za chwile zatrzymuja osobowke. Gosciu z osobowki sugeruje zeby mu dac cos w lape. Wyciagam 300 rubli - to i tak za duzo jak na lapowke za NIC. Nie wzial, bo i czemu mialby wziac jak on chce 150 zielonych. Ja dalej stoje tam jak ta pizda. Poselstwo w niedziele zakryte wiec tez nie pomoga. Przejezdzali tamtedy miejscowi bajkerzy, pogadali z ciulem. Powiedzieli zebym podpisal protokol ale nie musze tego placic jako innostraniec(750rub). Mowia zeby yylko nikomu tego nie pokazywac. A jak bedzie na granicy?...

Historia z lapowka 500rub miala miejsce 4h pozniej.
W ogole to tez dziwne bo pani ktora pobiera oplate za wstep do miasta umarlych twierdzila, ze polacy tu przyjezdzaja. Wstep50rub + 500rub dla sepow juz po wizycie, ale i tak bylo warto. Pewnie i tak tu juz nie przyjade, a miejsce i dojazdowka jest mega. Pogoda tez byla idealnie wpasowana w klimat tego miejsca. Pochmurno ale bezdeczowo, nad gorami wysoko osadzona mgla- bajka. 14km przed Dargavs jest miasteczko, a tam mozna rowniez sie pokrecic po ruinach. Sa baszty dobrze znane z Gruzji, jest tez kilka grobowcow takich jak w Dargavs. To wlasnie tam mnie namierzyli jak kuszalem w knajpie.
Dżeferson jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem

Zasady Postowania