Wróć   Africa Twin Forum - POLAND > Warsztat XRV 650 / XRV 750 > Uklad paliwowy i wydechowy

Uklad paliwowy i wydechowy Montaż i demontaż baku, kraników , gaźników, , tłumiki , filtry powietrza i paliwa, linki, pompy paliwa elektryczne i podcisnieniowe, ustawienia gaźnika, poprowadzenie przewodów.

Narzędzia wątku Wygląd
Prev Poprzedni post   Następny post Next
Stary 02.03.2012, 14:35   #17
Cibor klv

Cibor klv's Avatar

Miasto: Białystok/Jaświły/BielskP
Motocykl: LC 4
Cibor klv jest na dystyngowanej drodze
Online: 1 miesiąc 3 tygodni 4 dni 14 godz 1 min 34 s
Domyślnie

Trochę usprawniłem dolot, może niezbyt subtelnie i fachowo, ale nic to, grunt aby działało. Filtr gąbkowy nasączony sprajem do filtrów gąbkowych, dolot powietrza do airboxa, poprzez kolanko pcv skierowane pod siedzenie a wszelkie dziury dookoła uszczelniłem gąbką tak aby ciągnął powietrze tylko z góry spod siedzenia (zawsze to trochę syfu mniej wciągnie). Co by do gaźników Trapa 650 (bo takie mam w swojej rd 03) wpadło więcej powietrza, w airboksie nawierciłem trzy otwory o średnicy 20 mm. Z otworów wyprowadziłem plastikowe rurki pod zbiornik. Druga sprawa, to już w samym airboksie po zdjęciu filtra mamy tam taką okrągłą siateczkę, nie przyglądałem się jej wcześniej ale dobrze, że do niej zajrzałem, otóż była dość mocno zasyfiona i powodowała w jakimś stopniu nie wpuszczanie odpowiedniej ilości powietrza. Wymyłem ją benzyną i zamocowałem na czterech drucikach zamiast tego gumowego kółka, które też w jakimś stopniu zmniejsza średnicę tego otworu. Przejechałem się kawałek, póki co wydaje się ok. W razie jakby co jest jeszcze miejsce żeby dowiercić trzy otwory doprowadzające dodatkowe powietrze, ale zobaczę jak to będzie działało w dłuższym teście. Ssanie działa u mnie niezbyt dobrze, ale jako tako odpala, moto stało od października i po kilkunastu sekundach kręcenia odpalił. Po nocy dzisiaj odpala od strzału.
Załączone Grafiki
Typ pliku: jpg IMG_3989.JPG (69.6 KB, 12 wyświetleń)
Typ pliku: jpg IMG_3990.JPG (39.6 KB, 139 wyświetleń)
Typ pliku: jpg IMG_3994.JPG (82.0 KB, 8 wyświetleń)

Ostatnio edytowane przez Cibor klv : 02.03.2012 o 15:01
Cibor klv jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem

Zasady Postowania