Wróć   Africa Twin Forum - POLAND > Warsztat XRV 650 / XRV 750 > Uklad paliwowy i wydechowy

Uklad paliwowy i wydechowy Montaż i demontaż baku, kraników , gaźników, , tłumiki , filtry powietrza i paliwa, linki, pompy paliwa elektryczne i podcisnieniowe, ustawienia gaźnika, poprowadzenie przewodów.

Narzędzia wątku Wygląd
Prev Poprzedni post   Następny post Next
Stary 02.01.2011, 20:43   #2
moto1488

Miasto: Jüterbog
Motocykl: TA
moto1488 jest na dystyngowanej drodze
Online: 1 tydzień 6 dni 11 godz 8 min 14 s
Domyślnie

Pozwolisz że się podepnę bo problem mam podobny a nie chcę zakładać osobnego tematu.
Otóż w moje gaźniory też mają luzy na przepustnicach co obrazują fotki.
Zrobiłem oczywiście synhro ale niestety obroty skaczą w dolnym zakresie (tzn. gwałtowne drgniecie wskazówki obrotomierza). Jednak nie to mnie najbardziej niepokoi. Ważniejszym dla mnie jest pytanie czy właśnie w tych luzach doszukiwać się można wolniejszego schodzenia z obrotów? Wolniejszego oznacza to tyle że z 4000 czy 6000 schodzi równo płynnie i bez problemów do granicy 1500 a później stop tam się trzyma( nastawione mam na +/-1300)... Z kolei jak ustawię na gorącym silniku te wcześniej wspomniane 1300obr to długo muszę go grzać by nie przygasał bo wtedy na ledwo ciepłym obroty mam w granicach 1000... Doszedłem do wniosku że drugi wariant jest lepszy choć nieco kłopotliwy a Wy jak to widzicie? Może jest inne wyjście? Albo jest jakiś sposób na regenerację gaźniorów? Co pany robić? Jak najlepiej to ustawić?

silnik to rd10 w ramie pd06
Załączone Grafiki
Typ pliku: jpg DSC00243.JPG (776.4 KB, 31 wyświetleń)
Typ pliku: jpg DSC00244.JPG (732.2 KB, 24 wyświetleń)
moto1488 jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem

Zasady Postowania