Wróć   Africa Twin Forum - POLAND > Podróże. Całkiem małe, średnie i duże. > Relacje z podróży > Trochę dalej

Narzędzia wątku Wygląd
Prev Poprzedni post   Następny post Next
Stary 15.06.2010, 20:04   #3
Gradient

Gradient's Avatar

Motocykl: RD07a
Gradient jest na dystyngowanej drodze
Online: 1 tydzień 1 dzień 2 godz 17 min 20 s
Domyślnie

26.05.2010 środa
Wstajemy przed 8:00, Robert leci do sklepu po produkty na śniadanie, a ja przyglądam się naszym maszynom, które się chyba polubiły i miastu, które widać z balkonu:

18.jpg
dajemy radę co

Po śniadaniu jedziemy szybko zdobyć zamek w Senj – piękna klasyczna twierdza na planie kwadratu z czterema basztami obronnymi na rogach. Na górze szybkie smarowanie łańcucha, zdjęcia do kalendarza :

19.jpg
Ładne oczy mam...

19a.jpg
nice

19b.jpg
uważaj nie spadnij

20.jpg
twierdza zdobyta

20a.jpg
można jechać dalej

I jedziemy dalej. Z Senj Jadranską Magistralą jedziemy przez Crkvenicę do wjazdu na Krk, na który przejeżdżamy płatnym mostem – niestety na moście jest zakaz zatrzymywania się, a szkoda bo widoki były zacne.
Szybki kontakt telefoniczny z firmową karawaną, z którą jesteśmy umówieni na promie na Cres i już wiemy, że mamy jeszcze ze 2h czasu na pojeżdżenie po wyspie.

21.jpg
Za wiaduktem już na Krk'u

Z wcześniejszych pobytów bardzo miło zapamiętałem pełną zakrętów drogę przez góry do Baśki i po jakichś 30 minutach składania się w lewy/prawy/lewy/prawy… dojeżdżamy na plażę w Baśce. Dla mnie to najpiękniejsze miejsce do plażowania, kąpieli i nurkowania w całej Chorwacji – strome klify zapewniają dużą różnorodności fauny morskiej – ośmiornice, jeżowce, koralowce i kolorowe rybki. My tyle czasu nie mieliśmy więc postój w Baście na kilka fotek:

22.jpg
Woda była potrzebna.

23.jpg
Szkoda,że mieliśmy tak mało czasu,...

24.jpg
...bo Baśka jest przepiękna.

25.jpg
Na pewno opalają się tu topless
Gradient jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem

Zasady Postowania