Wróć   Africa Twin Forum - POLAND > Główny dział > Wszystko dla Afrykańczyka > Ciuch Afrykańczyka

Ciuch Afrykańczyka spodnie, kurtki, rękawiczki, kombinezony, bluzy enduro, itd.

Narzędzia wątku Wygląd
Prev Poprzedni post   Następny post Next
Stary 13.04.2010, 18:19   #11
majki

majki's Avatar

Miasto: Gwe/Warszawa
Motocykl: CRF1000, RD04
majki jest na dystyngowanej drodze
Online: 5 miesiące 1 tydzień 4 dni 8 godz 8 min 6 s
Domyślnie

Miałem kupić jakiś kombinezon albo chociaż spodnie przed wylotem na zlota, ale nie wyszło. Pojechałem więc w tym co miałem, a wiedziałem, że pije to wodę od samego patrzenia na nią (coś jak buty Matjasa ). Kurtka to Wintex Tenere z jakimś ceratexem wypinanym (w zasadzie nie używam, zakładam na wierzch wiatrówkę Alpinusa), spodnie BF Desert też z ceratexem i podpinką ocieplającą; rękawiczki skórzane, cienkie na polarze z długim mankietem. Zrobiłem jedną istotną rzecz przed wylotem: zapsikałem całość impregnatem motorex'u http://www.sklep.motox.com.pl/produc...oducts_id=2868 , a buty dobrze nawoskowałem. Efekt jest taki, że spodnie trzymały (materiał nie chłonął zbyt wody, jak to miał w zwyczaju wcześniej, delikatnie d.pa zamokła od mokrej kanapy), rękawiczki + grzane manety też dały radę na sucho, a wiatrówka alpinusa ochroniła górę (wysoki kołnierz nie pozwolił nalewać się wodzie pod kask). Generalnie wróciłem suchy i ciepły do Wawy. Nie wiem jak długo taki zabieg wytrzyma, ale jak narazie jest ok.
majki jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem

Zasady Postowania