![]() |
|
Hamulce, kola, opony Montaż, demontaż i kontrola takich elementów jak: klamki, pompy hamulcowe, tarcze, klocki, zaciski, przewody hamulcowe w oplocie i bez, koła, felgi, szprychy, opony i łożyska. |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
![]() |
#11 | |
![]() Zarejestrowany: Aug 2008
Miasto: Łęczyca
Motocykl: nie mam AT jeszcze
![]() Online: 6 godz 21 min 59 s
|
![]() Cytat:
Jak sam symbol wskazuje jest to enduro wiec i na asfalt i na teren w samym założeniu konstrukcyjnym powinna sie nadawać. Stopień przydatnosci na poszczególne nawierzchnie siedzi w modelu w tm przypadku off-70% asfalt 30% albo cos koło tego więc do terenu mozna dojechać(ostroznie). Cały szkopuł tkwi w tym jednym dodatku "ostrożnie". Poważna i uczciwa ocena opony powinna zawierac jej wszystkie własciwości. Tutaj mamy zarzut ze na suchym (nie mokrym) asfalcie leci jak narta przód przy hamowaniu od 50km/h. To niestety fakt a takowy należałoby w jej ocenie umieścic,po prostu po to aby niedoświadczonych i slepo ufajacym w słowo pisane przyszłym uzytkownikom ostrzec aby uzywali jej z wielką rozwaga i ostroznością. Wolniej jechac, wczesniej i delikatniej hamować, przewidywac zawczasu sytuacje i ogólnie jechac po emerycku. Niestety jak sie spojrzy na stosunek powierzchni kostek do całkowitego pola styku opony z podłożem asfaltowym to jasno widac że mamy do dyspozycji raptem połowe opony np Metzeller Endurance, więc nie mamy czego sie dziwić ze opona nie łapie przyczepności przy ostrym hamowaniu. No tak ale nie kazdy musi byc alfą i omegą w oponach. Wiekszość z nas opiera sie na ocenie kolegów- po to jest to i inne fora. Niestety ja musiałem sie o tym przekonac na włąsnej skórze, dobrze że zrobiłem wogóle próbe przed wyruszeniem w wieksza trasę. Wobec tego mówię: faktycznie E-09 jest niezła w terenie , ładnie sie na kole ukłąda co świadczy o klasie wykonania, dobrze sie wgryza w miekkie i kamyki ale jedno pamietajcie:: UWAŻAĆ na asfalt przy ostrym hamowaniu- przód wyjeżdża jak cholera . Przebieg tutaj uważam za mniej istotny - jesli wytrzymuje 5000 to wystarczy, cena jest dobra a nawet bardzo dobra. Do tej pory nie rozumiem dlaczego moja konstruktywna badz co badz krytyke uznano za zamach na Mitasa?
![]() |
Narzędzia wątku | |
Wygląd | |
|
|
![]() |
||||
Wątek | Autor wątku | Forum | Odpowiedzi | Ostatni Post / Autor |
Klub morsów i innych popaprańców | felkowski | Imprezy forum AT i zloty ogólne | 2 | 06.03.2010 17:30 |