![]() |
|
Hamulce, kola, opony Montaż, demontaż i kontrola takich elementów jak: klamki, pompy hamulcowe, tarcze, klocki, zaciski, przewody hamulcowe w oplocie i bez, koła, felgi, szprychy, opony i łożyska. |
![]() |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
![]() |
#1 |
![]() |
![]()
Do tej pory miałem poniemieckie anakee3, ponoć już nie produkowane. Były z 2017r i przód się właśnie skończył, z tyłu jeszcze sporo mięsa ale już idzie w śmietnik i tak.
Koleś od którego biorę gumy do HD proponował mi do GS TouranceNext2. Macie jakieś doświadczenia z tymi gumami? Ew jakie są obecnie dobre szosowe gumy do takiego klocka… podejrzewam że to co się sprawdza dobrze na NAT będzie też ok do GS. Do hd chyba pójdzie me888. Poczytam jeszcze zanim wydam kasę - mam nadzieję że to nie jakieś gówno. Cenę robi niestety indeks nośności. Wiem… wątek olejowy niemal.
![]() |
#2 |
Miasto: Legnica
Motocykl: CRF1000
![]() Online: 2 dni 10 godz 41 min 35 s
|
![]()
Jestem na tym samym etapie i mam dwóch kandydatów. Bridgestone Battlax Adventure A41 i Pirelli Scorpion Trail 2
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
![]() Zarejestrowany: Mar 2009
Miasto: Ålesund, N
Motocykl: nie mam AT jeszcze
Przebieg: Rosnacy
![]() Online: 1 tydzień 1 dzień 4 godz 16 min 22 s
|
![]()
TouranceNext2 zdecydowanie dobry wybor
Całego świata nie zmienisz ... Ludzi do miłości nie zmusisz, ani nawet do lubienia ciebie. Zawsze jednak masz wpływ na to , jaki jest ten kawałek świata wokół Ciebie i kto się w nim znajduje. https://youtu.be/skPjiSzR9n4?si=bnBpO9UVjUZGes_2 |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
![]() |
![]()
Pirelli Scorpion Trail 2, właśnie założyłem nowy komplet. W sumie to już mój piąty. Tylko tanio nie jest.
Dodam,że kumpel na CT 3 komplet ujeżdża Ostatnio edytowane przez WojtasA : Dzisiaj o 07:56 |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
![]() |
![]()
Ja ściągnąłem ze swojego oryginalne brandowane HD (dunlop) po zakupie. To jest niesamowite jaki z tej opony robi się twardy klocek i to w ciągu niecałych 4 lat. Opona z 2021, nawet oponiarz się dziwił przy ściąganiu jaki to kamień.
Do Flhxs kupiłem Commander III Touring chłopaki od opon mówili żeby to koniecznie były Touring a nie zwykłe ze względu na nośność opony a klocek swoje waży. Mówil, że zwykła potrafiła pływać przy tej masie moto. Mam jeżdżę jest ok założyłem przed sezonem, zrobiłem nią na razie ok 2500km. Pozdrawiam
![]() |
#6 |
![]() |
![]()
Mam założone commandery na hd właśnie i mimo że leciwe wciąż trzymają na mokrym.
Me888 ma mieszane recenzje - niby guma do dużych przebiegów czyli twarda bo tu nie ma kompromisów.Twarda czyli na mokrym i zimnym będzie kiepsko. Popatrzę jeszcze na te Skorpiony. Dziękuję za sugestie. Btw nośności to kumpel miał założone Shinko na FLHR i przód w prezencie dał mu ostatnio dwa balony bo poszedł kord. Dobrze że koło domu.
![]() |
|
|
![]() |
||||
Wątek | Autor wątku | Forum | Odpowiedzi | Ostatni Post / Autor |
Jakie tarcze, jakie klocki przód RD04? | Łysy | Hamulce, kola, opony | 27 | 23.09.2013 10:26 |
Gumy na reflektory RD 04 | Grehory | Owiewki, osłony, szyby, kanapy, zegary i linki | 10 | 06.07.2013 22:35 |
Jakie gumy polecacie na Elefanta? | Dioblik | Wszystko dla Afryki | 9 | 28.12.2009 00:59 |