![]() |
|
Uklad paliwowy i wydechowy Montaż i demontaż baku, kraników , gaźników, , tłumiki , filtry powietrza i paliwa, linki, pompy paliwa elektryczne i podcisnieniowe, ustawienia gaźnika, poprowadzenie przewodów. |
![]() |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
![]() |
#41 | |
![]() Zarejestrowany: May 2023
Miasto: Ostrołęka
Motocykl: RD07
Przebieg: Tak
![]() Online: 4 dni 11 godz 35 min 45 s
|
![]() Cytat:
![]() Sam wlutowałem na dniach płytkę do pompy, zgodnie z instrukcją, pacjent żyje i ma się dobrze. Jeździć, obserwować
"Marzenia dziecka mają skrzydła, a marzenia mężczyzny mają koła" Ostatnio edytowane przez wierny : 08.06.2025 o 10:55 Powód: Polaczenie postów. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#42 |
![]() |
![]()
Brawo! Nic tak nie cieszy jak dobrze zrobiona robota.
![]() |
#43 |
![]() Zarejestrowany: Apr 2010
Miasto: Wlkp
Motocykl: Prawdziwa przygoda XRV 750
Przebieg: od nowa
Galeria: Zdjęcia
![]() Online: 1 miesiąc 2 tygodni 1 dzień 10 godz 3 min 18 s
|
![]()
Raczej tak. Pisałem kiedyś do R2D2. Płytki robił z powodu problemu ze stykami zamiennikami. Po prostu ich nie było. Na chwilę obecną, stwierdził, że nie ma potrzeby lutowania takich płytek, bo z dostępnością zamienników nie ma problemu. Ja wymieniałem pompę z powodu problemu z filtrem paliwa (kiedyś opisywałem na forum) pompa przestała działać (podejrzewam zatarcie).
![]() |
#44 |
![]() |
![]()
No i stało się. Zaczęła przeciekać na tłoczysku, czyli dosyć niebezpiecznie (nakulane niecałe 100kkm). Następnie ińskie gówno to samo. Obecnie kombinuję z podciśnieniową od TDM-y, jak również przemyśliwuję opcyję FACET-a. Swoją drogą przez myśl mi przeszło, czy to aby nie rozpuszczalnik udający paliwo się nie przyczynił. Było 95, jak i 98.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#45 |
Administrator
![]() |
![]()
Skoro do tej pory działały 20-30 lat to co najmniej dziwne by nagle zaczęły padać.
Rozpuszczalnik bym obstawiał na pierwszym miejscu.
![]() |
#46 |
![]() |
![]()
Myślę, że jednak czas pracy pompy ma znaczenie i w końcu zaczną przeciekać itd. nic nie jest wieczne...
![]() |
#47 |
Administrator
![]() Zarejestrowany: Oct 2007
Miasto: Otwock ale chętnie na Śląsk bym wrócił
Motocykl: RD37A (Hybryda), dwie ramy RD03 w zapasie
Przebieg: ojojoj
![]() Online: 1 miesiąc 2 tygodni 5 dni 11 godz 32 min 11 s
|
![]()
Wszystko obecnie liczone jest na czas pracy a potem wymiana. Ceny w hondzie są tak momentami zaporowe, że człowiek zaczyna kalkulować czy opłaca się naprawiać
Z drugiej strony jak masz moto np dwuletnią Crf za x zł to wydanie kasy typu 10-15% wartości X boli, jeszcze gorzej z Xrv, gdzie ceny są często wyższe niż przy nowych sprzętach. Lubię Hondę ale nie jestem fanatykiem tej firmy, a w szczególności jej polityki cenowej Temat rzeka
![]() |
#48 |
![]() |
![]()
bede nudny: seria xrv to sa weterany i to nie jest serwis tylko renowacja. sorry.
![]() |
#49 |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#50 |
gsm: 512242193
![]() Zarejestrowany: Jul 2006
Miasto: Rzuchów
Motocykl: RD11a
Galeria: Zdjęcia
![]() Online: 4 miesiące 4 tygodni 19 godz 52 min 49 s
|
![]()
Pompę robiło mituwisi dla.hondy dla ktm i pewnie wielu innych znajdz numer OEM i pewnie do wzięcia jest nówka w orginale z logo 3 diamentów
![]() |
Narzędzia wątku | |
Wygląd | |
|
|
![]() |
||||
Wątek | Autor wątku | Forum | Odpowiedzi | Ostatni Post / Autor |
Pompa paliwa XRV | Krzych_BBI | Uklad paliwowy i wydechowy | 21 | 24.08.2019 12:38 |
Pompa paliwa CRF | madafakinges | NAT - Warsztat | 0 | 15.04.2019 10:11 |
LC4 pompa paliwa | Evvil | Uklad paliwowy i wydechowy | 0 | 18.08.2016 16:56 |