![]() |
|
Regularne czynności serwisowe Wymiany: płynu hamulcowego, chłodniczego, oleju silnikowego i w zawieszeniu, filtrów, opon, zębatek i łańcuchów, świec. Regulacje: zaworów, gaźników, łańcuchów, łożysk główki ramy, świateł. Kontrola: opon, linek, akumulatora, łożysk, przygotowanie do sezonu i do zimy, smarowanie elementów. |
![]() |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
![]() |
#1701 | |
![]() |
![]() Cytat:
2. w zestawie zazwyczaj sa bity dlugie i krotkie 3. w 99% przypadkow sa to bity systemu PH natomiast w japonskich pojazdach stosuje sie system JIS o znaczaco odmiennej geometrii grotu. zeby prawidlowo odkrecic japonska srube i jej nie zniszczyc warto dokupic komplet bitow JIS. sa dostepne. bede zaraz w warsztacie to pstrykne pudelko 4. wazne jest mocne podparcie elementu ze sruba - jezeli element nie ma oparcia 'sztuczka' nie zadziała - po prostu moment uderzeniowy musi sie o cos solidnie 'wesprzeć' 5. czasami trzeba uderzyc kilka razy i sie nie zrażać - uzywa się oczywiście młotka 6. na rynku wystepuja wykrętaki udarowe roznych rozmiarow - rownież te bardzo wąskie i długie do np. sprzetu elektronicznego. sa do nich dedykowane groty roznych dlugosci i systemow. słowo na niedziele: https://youtu.be/I6yPND8GJ0k?feature=shared
buziaki ![]() Ostatnio edytowane przez szynszyll : 21.05.2025 o 08:24 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1702 |
![]() |
![]()
Dzięki za filmik :-) idę kupic Bahco
Wysłane z mojego SM-S931B przy użyciu Tapatalka |
![]() |
![]() |
![]() |
#1703 | |
![]() |
![]() Cytat:
https://www.amazon.pl/Laser-7724-JIS.../dp/B084THX5P6
![]() |
![]() |
#1704 | |
![]() Zarejestrowany: Apr 2010
Miasto: Wlkp
Motocykl: Prawdziwa przygoda XRV 750
Przebieg: od nowa
Galeria: Zdjęcia
![]() Online: 1 miesiąc 2 tygodni 1 dzień 9 godz 38 min 12 s
|
![]() Cytat:
Już kilka razy ten śrubokręt mi pomógł.
![]() |
![]() |
#1705 |
![]() |
![]()
ale Yato ma bity PH a na Amazon sa JIS
![]() |
#1706 |
|
![]()
Uwierz mi, te bity też dają radę
![]()
![]() |
#1707 | |
![]() |
![]() Cytat:
pzywyklem do tego, ze ludzie pukaja sie w czolo kiedy im mowie ile potrafia kosztowac kombinerki lub śrubokret
![]() |
![]() |
#1708 |
|
![]()
OK. Zatem dla tych co, chcą się doktoryzować, uzupełnienie wiedzy:
![]() |
#1709 |
![]() |
![]()
i blacho lub drewno wkrety PZ trafialem w tym co dostalem na podnosnik - szczegolnie w rejonach owiewkowo/licznikowo/blotnikowych. niewiele mnie moze juz zdziwic, chociaz ostatnio mnie kolega 'pozytywnie' zaskoczyl tym 'czyms' co odważnie nazywał XRV RD07
![]() p.s. jakby jednak kogos diabel opętał to polecam ten zestaw
buziaki ![]() Ostatnio edytowane przez szynszyll : 23.05.2025 o 14:00 |
![]() |
![]() |
![]() |
#1710 |
![]() |
![]()
jezeli jeszcze aktualne to bardzo warto. uzywam identycznego codziennie od 15 lat. jak faktycznie jest nowy to jakosc do ceny bdb i dobor nasadek bardzo logiczny. do dzis u mnie nie kleklo nic - ani grzechotki ani zaden klucz czy przegub sie nie poddal. jeszcze to jest 'po staremu' zrobione.
https://m.olx.pl/d/oferta/zestaw-nar...-ID15VkFr.html