Wyświetl Pojedyńczy Post
Stary 02.10.2025, 12:38   #37
Emek
I CAN'T KEEP CALM I'M FROM POLAND KU_WA Słońce do 04.09.24

Emek's Avatar

Zapłaciłem składkę :) Dział PiD

Miasto: Scyzortown
Motocykl: No Afrika anymore
Emek jest na dystyngowanej drodze
Online: 1 rok 7 miesiące 3 tygodni 5 dni 15 godz 34 min 3 s
Domyślnie

Robiliśmy ostatnio Bałkany i w temperaturach kole 30 przy jeździe 1-2 motocykl mi się grzał i to dość mocno do zapalenia kontrolki temp. Wielokrotnie słyszałem od różnych ludzi że sprzęty im się grzeją na co receptą miało być zapierdalanie. No dobra, gorzej jak się nie da bo sekcje są wolne i techniczne. Nie wiem czy było ale zacząłem grzebać i znalazłem że wersje EU i USA mają odmienne wentylatory. Różnią się głównie wielkością.
Przy wersji hamerykańskiej wentylator EU wygląda jak wyjęty z laptopa.

W związku z powyższym postanowiłem że zamienię ten wentylatorek co mam na wentylator w większej średnicy rodem z wersji US.
Do tego potrzebujemy. Obejmę koszt 7 dyszek numerek 27035943000 oraz wentylator numerek 28535041044. Wentylator w serwisie kosztuje 9 stówek a to zwykły przemysłowy Spal za 2 paki o symbolu VA31-A101-46A wersja ssąca.
Wsio pasuje bolt-on, a wtyki są takie same. Nie wiem czy to w zupełności rozwiąże problem ale ponoć ma być lepiej. W tym roku raczej już tego nie zweryfikuję ale zeznam jak się uda potestować.
Temat drugi to klakson, który jest ustawiony stykami do kolektora. Lubi się to zjarać i nam się zjarało w Gasie 700 i przyjarało u mnie w 701 ale bez konsekwencji. Skutkiem zjarania jest wydupienie bezpiecznika 10A który odpowiada m.in za światła stop. Rozwiązaniem jest zapięcie trytką z oddaleniem styków od kolektora lub relokacja klaksonu.
Emek jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem