Wątek: [P] Zakup kasku
Wyświetl Pojedyńczy Post
Stary Wczoraj, 18:17   #1
Siara00

Siara00's Avatar

Miasto: Legnica
Motocykl: CRF1000
Siara00 jest na dystyngowanej drodze
Online: 2 dni 16 godz 9 min 30 s
Domyślnie

Cytat:
Napisał rdrv33 Zobacz post
Jeżdżę aktualnie w Nolan N87, mam go od 5 lat jeszcze po tym jak jeździłem na turystyku i o ile bardzo lubię ten kask to w zeszłym roku w Rumunii przy temperaturach 30+ nie dało się jeździć z zamkniętą szybką, komfort był jedynie przy otwartej szybce, ale problem taki, że jak mnie szwagier wyprzedzał na szutrach to miałem piach w zębach. Czy ten kaski advenczerowe faktycznie są dużo lepsze pod względem wentylacji?
Zastanawia mnie też wygłuszenie. Domyślam się, że pewnie lepsza wentylacja jest kosztem słabszego wygłuszenia ale z drugiej strony mój Nolan to raczej budżetowa półka więc może jakiś kask advenczerowy w granicach 2-2,5k zapewni lepszą wentylację przy podobnym wygłuszeniu?
Odpowiem z perspektywy byłego posiadacza N87, a aktualnie Neotec 2. Przez Nolana bardziej gwizdało, ale przy otwieraniu i zamykaniu wentylacji nie widziałem różnicy. Shoei jest dużo szczelniejszy i cichszy, ale przy otwieraniu wentylacji czuję różnicę po głowie i słyszę głośniejszy szum. Na pewno jest dużo szczelniej dzieki pełnemu podbródkowi, bo jak wypiąłem, to dostawało się dużo więcej powietrza i jak komuś brakuje, to można wypiąć albo dokupić za kilkadziesiąt złotych podbródek z siatki taki jak w Nolanie. A na najcięższe upały polecam krótką szybę
Siara00 jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem