Wyświetl Pojedyńczy Post
Stary 07.07.2025, 13:42   #747
majkowski1

Zapłaciłem składkę :) Dział PiD

Miasto: CK
Motocykl: nie mam AT jeszcze
Przebieg: do AE
majkowski1 jest na dystyngowanej drodze
Online: 2 miesiące 1 tydzień 2 dni 13 godz 38 min 10 s
Domyślnie

Ceny bez zmian:
Koszulka długi rękaw - 139
Koszulka krótki rękaw - 129
Legginsy - 139

Prać w temp nie wyższej niż 30stC i ręcznie delikatnie lub w pralce program na wełnę lub zwykły delikatny do przepłukiwania czy prania ręcznego i najlżejsze wirowanie. Bez zbyt mocnego wyżymania jeśli ręcznie. Osobiście nie używam specjalnych środków piorących (NikiWax, Grangers), a zwykłego mydła szarego lub dziecięcego Johnson&Johnson No tear , który u mnie pod prysznicem do ciała i włosów dla dzieci bez łzawiących oczu i też świetnie się sprawdza
Delikatnie przeprać bez mocnego tarcia i porządnie wypłukać. Suszyć bez rozciągania i nie w żadnej suszarce czy na ostrym słońcu. Szybko wyschnie pozostawione na ręczniku, a włókna odzyskają naturalny kształt.
Jeśli nie jest brudna czy zakurzona zbytnio, wystarczy wywiesić na jakieś 4h w delikatnym słońcu i pozwolić się porządnie wywietrzyć. Wełna i tak ma naturalne właściwości antybakteryjne i nie będzie nadto śmierdzieć, a wystawiona na delikatne słońce dodatkowo promienie UV pozbędą się wirusów czy bakterii. Przy poważnie wysłużonej bieliźnie, można zastosować przy praniu niewielką ilość lanoliny do wełny, aby troszkę przywrócić wygląd i świeżość włókien. Ale nie stosowałem, a tylko słuchałem od innych użytkowników o tym.

Aaa... Krój jeden UNISEX
majkowski1 jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem