Cytat:
Napisał Janek1
A ktos ma namiot Forclaz MT500 2 osoby z Decathlon?
Ostatnio bylem tam I roztawiony byl I sie mu tak przyjrzalem, wyglada ok, jedyne co to podloga troche "delikatnie" wyglada. Jak trzeba, to konstrukcja samonosna. Nawet kolory fajny, macie takiego, cos ktos dopowie, o szczelnosci, wietrznosci na wietrze?
Pozdrawiam
|
mam od kilku lat - tylko widzę, że MT500 to trójka teraz bodaj na stronie Decathlon. ja mam dwuosobowy i na moto jest idealny jako jednoosobowy bo mieści się do środka cały szpej i jest wygodnie a pakuje się do naprawdę niewielkich rozmiarów i jest dość lekki.
wadą jest to co mówi Węgrzyn - trzeba przepchać stelaż przez rękawy na całej długości i to trochę jest takie se, niemniej co roku się odgrażam, że przyszyję takie uszka na stelaż aby był na zewnątrz ale wciąż tego nie zrobiłem

więc chyba nie jest tak źle.
dobrze wykonany namiot i w tej cenie chyba ciężko o coś podobnego.
dwie absydy i dwa wejścia = super wentylacja. można rozłożyć sam tropik przy odrobinie inwencji. sam namiot można postawić bez żadnych szpilek jakby takie okoliczności były - lepiej żeby wtedy nie padało bo poły absyd wiszą bezładnie więc może podwiewać ALE powłoka jest trwale połączona z tropikiem spinkami.