Cytat:
Napisał matjas
biorą pod uwagę ile kosztują motocykle konkurencji i to co się dostaje w standardzie za 76tys i w lepszym standardzie za 82tys to nie uważam żeby to była zła propozycja /nie to żeby było mnie stać/.
z czasem pewnie pojawią się dodatkowe owiewki na tę niską czaszę i to jest jedyne co dla mnie w tym układzie brakuje temu motocyklowi do jazdy gdzieś dalej żeby nie męczyć się wiatrem.
czekam na czas w którym przejdzie już pierwszy zachłyst i będzie można wziąć demo na testy co jest narazie niemożliwe przynajmniej w PL - mnie się ten motocykl bardzo podoba i mógłbym kilku się pozbyć w celu zakupu takiego sprzętu gdyby finanse i sytuacja ogólna pozwoliła.
jak na dzisiejsze czasy moto proste, olejak, minimum elektroniki, żadnych zjebanych tabletów, wał, fajny silnik i pozycja. pojemność baniaka też dość odpowiednia biorąc pod uwagę zużycie paliwa poniżej 5l/100. jeździłbym.
to, że nie jest to ędóro mnie nie zraża. skoki zawiasów są odpowiednie aby poradzić sobie z lekkim offem od święta i wszystkimi dziurami w kiepskim asfalcie na co dzień.
w porównaniu z T700 nie ma porównania dla mnie więc i cena nieadekwatna do porównywania a nowa afryka jest przy tym mastodontem który ma więcej zbędnych mi rzeczy niż potrzebnych a niestety kosztuje tyle samo... 
pozostaje kwestia ceny. no cóż...
|
Mi też te olejaki bardzo pasują. W ramach jakiś tam otwartych dni BMW w zeszłym roku polatałem R 12 nineT i R12 (taki jakby kompaktowy "kruzerek") i bardzo fajne te motorki. Nawet bardziej do gustu przypadł mi ten drugi, a ciut słabszy, może przez pozycję, jak używki stanieją i będą fajne szyby (nie śmiej się Sprzedawco Cegły) to może kiedyś pomyślę. Tym GS też polatam jak już będą testówki.