16.05.2025, 08:55
|
|
Motocykl: ...............
Online: 2 miesiące 1 tydzień 1 dzień 18 godz 18 min 52 s
|
Cytat:
Napisał ramires
Wiesz, to jeden z ciekawszych skanerów na rynku - ma swoje plusy i minusy
Na szkoleniach używałem Artec'a który wymiatał począwszy od EVA bazowego aż po pełne lidarowe zabawki, gdzie skanowanie placu budowy trwa mniej niż kawa w maku...
Ogólnie biorąc mocno się wkręciłem w skanowanie, ale też mimo wszystko w wolnym czasie rozgryzam jak użyć fotogrametrii w optymalny sposób, bo czasem zdjęcia to wszystko co mogę zrobić a nie mam np. skanera ze sobą.
Rozważałem Revopointa w wersji standalone - a więc skanowanie bez kompa, ale z kim nie gadałem to jak raz posmakujesz laserowego trybu to będziesz go używać 80% czasu.
NIR jeszcze nie dopracowałem sobie, ale dlatego, że głównie mam lakierowane elementy do skanowania a czekam na paczkę ze sprejami do matowienia (przy okazji sprawdzę kilka teorii co działa dobrze niekoniecznie za 160zł/puszka - czyli np. wywoływacz do spoin/pęknięc, ale chcę też sprawdzić najbardziej budżetowy patent czyli alkohol izopropylenowy + talk i w zwykły spryskiwacz to wsadzić - alko odparowuje pozostawiając łatwy do usunięcia talk - czas pokaże, czy faktycznie).
|
Kiedyś jak się bawiłem trochę w skanowanie to do niektórych celów przydatny był suchy szampon.
|
|
|