Wątek: Skanowanie 3D
Wyświetl Pojedyńczy Post
Stary 15.05.2025, 23:12   #3
ramires
Administrator

ramires's Avatar

Miasto: Otwock ale chętnie na Śląsk bym wrócił
Motocykl: RD37A (Hybryda), dwie ramy RD03 w zapasie
Przebieg: ojojoj
ramires ma wyłączoną reputację
Online: 1 miesiąc 2 tygodni 4 dni 8 godz 14 min 18 s
Domyślnie

Wiesz, to jeden z ciekawszych skanerów na rynku - ma swoje plusy i minusy

Na szkoleniach używałem Artec'a który wymiatał począwszy od EVA bazowego aż po pełne lidarowe zabawki, gdzie skanowanie placu budowy trwa mniej niż kawa w maku...

Ogólnie biorąc mocno się wkręciłem w skanowanie, ale też mimo wszystko w wolnym czasie rozgryzam jak użyć fotogrametrii w optymalny sposób, bo czasem zdjęcia to wszystko co mogę zrobić a nie mam np. skanera ze sobą.

Rozważałem Revopointa w wersji standalone - a więc skanowanie bez kompa, ale z kim nie gadałem to jak raz posmakujesz laserowego trybu to będziesz go używać 80% czasu.
NIR jeszcze nie dopracowałem sobie, ale dlatego, że głównie mam lakierowane elementy do skanowania a czekam na paczkę ze sprejami do matowienia (przy okazji sprawdzę kilka teorii co działa dobrze niekoniecznie za 160zł/puszka - czyli np. wywoływacz do spoin/pęknięc, ale chcę też sprawdzić najbardziej budżetowy patent czyli alkohol izopropylenowy + talk i w zwykły spryskiwacz to wsadzić - alko odparowuje pozostawiając łatwy do usunięcia talk - czas pokaże, czy faktycznie).

"A friend is an enemy who hasn't attacked yet" - Phuthedi.M
ramires jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem