Wyświetl Pojedyńczy Post
Stary 15.05.2013, 09:52   #3
matjas

matjas's Avatar

Zapłaciłem składkę :) Dział PiD

Miasto: Brzezia Łąka
Motocykl: nie mam AT jeszcze
matjas will become famous soon enough
Online: 4 miesiące 2 tygodni 19 godz 13 min 0
Domyślnie

ok. rozumiem, że nie pasuje jak pisałem - powtarzam plotkę i nie upieram się przy niej.

co do wykonania zewnętrznego to widać oczywiście oszczędności, natomiast silnik robiony jest przez FujiMotor jak się zdążyłem naumieć w międzyczesiu i powiem Ci, że bardzo fajnie to wszystko jest spasowane i obrobione.
serio serio zero lipy - na pierwszy rzut oka to nie jest chińszczyzna. samo pasowanie łożysk na wałki jest zrobione tak, że hm... z rozbiórką i rozpołowieniem karterów w garażu jest pewien kłopot.
no ale skrzynia i tak się wyebaua bo uważam, że założenia konstrukcyjne były błędne. i to akurat może być typowe w sprzęcie stamtąd.
+ IMO zupełnym przerostem formy nad treścią jest płytkowa regulacja luzu w takim gównotrzęsie.

poza tym facet nie bawi się tym tylko ciąga jakieś przyczepki z nawozem, gnojem, płuży zimą, bronuje, więc sprzęt dostaje na wsi w dupę więcej niż niejedna przeprawówka. i tu będę bronił jakości wykonania - obrobiły się sprzęgła kłowe i starł/przypalił jeden wodzik ale to wynik nieumiejętnej eksploatacji - poza tym zero oznak zużycia.

fanty jednak zamawiamy w CZ - tam mają ten temat fajnie połapany.

matjas