Cytat:
Napisał spoco
(Post 655979)
Które aso?
|
Kupiłem używany motocykl 1,5 tys km po ostatnim serwisie w Motocyklowe Centrm serwisowe Helman ( 4 przeglądy w tym samym serwisie). Po rurce do spuszczania nagromadzonego oleju z kolektora ciekł olej, bo po prostu górna opaska zaciskowa zsunęła się na dół, i były dwie na sobie, serwisant pewnie stwierdził, za dużo roboty dla jednej opaski. A że godziny muszą się zgadzać zostawili tak. przy odchylaniu zbiornika nie były podłaczone dwie rurki to ślepo zakończonych krućców ;)
wymieniany był też łańcuch więc chciałem sprawdzić jak wygląda zebatka, ku mojemu zdziwieniu obudowa była cała zalepiona wiadomo czym ;) pewnie podeszli jak w wiekszosci ASO, pisali tylko wymiana łańcucha, a za czyszczenie nikt nie zapłaci.
Rozmawiałem z kilkoma osobami co serwisowali motocykle w ASO ( rózne marki), i w wiekszości maja podobne odczucia, zero myślenia, nie wspominając o naciąganiu na cześciach których nie wymieniali ( npo Filtr powietrza w HD gość zrobił 10 tys w 4 lata, a filtr był zawalony jak po paryz dakardzie ;) z pierwszego montażu jeszcze).
|