![]() |
Szukam kilku wariatów na wyjazd do Rosji na 2027
Witam serdecznie. Wiem, że to mżonki i wróżenie z fusów i że jeszcze rok 2026 na dobre się na rozpoczął, ale ze względu na kierunek, czas wyjazdu rzucam hasło już dzisiaj. Od dawna planuję wyjazd do Magadanu. Wiem, wszystko może się wydarzyć i nic z tego nie wyjdzie ale zaznaczam swoją chęć. Szukałem kiedyś na forum chętnego na wyjazd do Senegalu , znalazłem i zrealizowałem wyjazd. Wiem również, że każdy ma swoją paczkę, najlepszego kompana podróży i nie chce ryzykować wyjazdu z nieznajomym. Ale co zrobić jak nie mam takiego kompana. Wszyscy moi znajomi nie pojadą, ze względu na czas jaki ten wyjazd pochłonie
Mam nadzieję, że raz mi się udało to i tym razem znajdę tutaj chętnych. |
Napisz coś więcej, a nie chcesz w tym roku :)
Chcesz to zrobic na kołach "w te i we wte" A może gdzieś dalej skoro bedziesz na końcu świata? |
Ten rok odpada jest już zaplanowany. Więcej to mogę tylko powiedzieć tyle, że powrót przez Mongolię i Kazachstan lub tylko Mongolię. , zależy od czasuCzas wyjazdu około 2 miesięcy.
|
Najlepszy okres na Kołymę to lipiec moim zdaniem. Jak chcesz jechać do Mongolii to na Kazachstan może Ci nie wystarczyć czasu.
|
Właśnie spojrzałem na mapę, i powiem tak. JPRDL!!!
|
Rozmawiałem z jednym z forumowiczów,. Który zrobił taka trasę bez Kazachstanu i zajęło mu to 53 dni. Wiadomo, że trzeba mieć też zapas. Ja chcę jechać czerwiec lipiec lub sierpień wrzesień.
|
We wrześniu bym nie jechał. Śnieg Cię złapie.
|
Statystyki pokazują, że sierpień jest najciepleszym miesiącem.
|
Ja tam się nie znam ale mamy ocieplenie klimatu...podobno :haha2:
Ta zima jest nie podobna do innych grał Maanam ale to nie zima tylko noc :D |
W Lipcu w Magadanie jest Dzień Urodzin miasta.
|
Jedź, dobrze się baw, bezpiecznie wróć i opisz to wszystko na FAT. Tych, którzy będą tu marudzić, że się nie da, albo wręcz, że odradzają taki wyjazd nie słuchaj. Ja trzymam kciuki i jeśli będę mógł jakoś pomóc, to z chęcią pomogę. Co do terminu wyjazdu też obstawiam lipiec.
|
Jak planujesz wjechać do Rosji?
|
Cytat:
|
Przez które państwo?
|
Chciałbym z Łotwa ale w grę wchodzi też Białoruś. Wszystko bedzie zależało od sytuacji.
|
Łotwa jest w Schengen i papierkologię masz tylko na 1 granicy Łotwa - Rosja.
|
Tak to prawda.
|
ja ruszam 1 maja i planuję dotrzeć na Magadan w lipcu także jest małą szansa że się spotkamy :)
|
Cytat:
|
Cytat:
Tak daleko to niema co planować :) |
Grzechu2012 masz jakiś wstępny zarys trasy?
|
Cytat:
tak pokrótce. |
Ale z Turcji do Armenii chyba nie wjedziesz.
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Możemy się spotkać w Magadanie na Dniu Narodzin Miasta. Planuje na powrocie zajrzeć do Iwołgińska do Chambo lamy i chce zobaczyć drogę na Orlik. Podobno jest tam fajny widok na Sajany.
Chyba że rozważasz statek do Japonii do fabryki Hondy. |
[QUOTE=majo;899053]Możemy się spotkać w Magadanie na Dniu Narodzin Miasta. Planuje na powrocie zajrzeć do Iwołgińska do Chambo lamy i chce zobaczyć drogę na Orlik. Podobno jest tam fajny widok na Sajany.
Chyba że rozważasz statek do Japonii do fabryki Hondy. Odezwij się na PW albo wpadnij na kawę do Dorohuska. |
Coś tak w kościach czułem, że Majo ma plan :D
|
Założę wątek w zimie. Ramires zdroworozsądkowo określił dosadnie co o tym myśli na Zlocie XRV 2025. Dobra nie mój wątek. Nie zaśmiecam. qterhund pewnie nie napiszę nic nowego ale polecam z kompanem wyjazdu zdobić jakiś krótszy kilkudniowy trip.
|
| Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 23:56. |