![]() |
Suzuki DR-Z4S i DR-Z4SM 2025 - powrót DeErZety tylko w jakim stylu?
Niektórzy już twierdzą że we wspaniałym ale diabeł jak zwykle tkwi w szczegółach...
https://motovoyager.net/nowosci/suzu...cena-moc-waga/ |
fajne na oko.
RBW to taki niestety znak czasów i się nie ucieknie już od tego. natomiast jak widzę ten profil C na zakończeniu wahacza to mi się słabo robi. co to jest za gówno. poprzednia generacja miała to zrobione lepiej - na zawsze. chyba było im szkoda tego solidnego kawałka amelinium na koniec :/ pożyjemy zobaczymy |
37 kucyków 151 kg. Dla mnie się podoba ale absolutnie do niczego no chyba że jako alternatywa dla CRF300. :D
O co ci chodzi Matjas z tym profilem C? Dużymi literami poproszę. |
Zaraz będą przeróbki zawiasu, podnoszenie mocy, powiększone zbiorniki i lament że 5 biegów tylko.
|
Ze skrzynią piątka to strzał w kolano bo mogło być całkiem , całkiem.
|
Może ma mało mocy ale za to jest ciężka :D
Oby chociaż tania była |
Cytat:
Drogi, ciężki, bez mocy i zawiasu Malkoncenci i bumerzy. Kiedyś to były xrki i deerki, teraz to nie ma :) |
Cytat:
|
38 kucy i 280mm zawiasu od kyb, może nie być zły motocykl. Na papierze na pewno lepiej wygląda niż 300 od hondy
|
W IT się mówi o 7900 euri, być może na EICMA podadzą cenę.
|
W USA kosztuje 9 koła dolców https://suzukicycles.com/dualsport/2025/dr-z4s
|
Ciekawe po ile będzie w Czechach ? :devil: :D
Poza ceną reszta mi się w tym motku podoba. Dam mu ze 2 lata może trochę zmiękną w tym Suzuki i zrobią promkę :) |
Cytat:
|
Dzwonilem w zeszlym tygodniu do Suzi Moto w Bielsku, ma byc dostepne w polowie roku, cena jeszcze nie jest dokladnie ustalona ale podobno okolice 10 kola ojro.
|
Cytat:
i polską stawką Vat wychodzi ok 36.500 , u nas oficjalna cena 39.900 |
Ja to sie nie znam, tym bardziej że wypadłem z tematu endurzenia na dwa lata- ale na plus wtrysk, na minus waga i układ ABS zupełnie w tego typu motorka nie potrzebny. Wtrysk do drezyny już ze dwadzieścia lat temu zrobił gas gas jakoś szału nie zrobił mimo że zawias był też w nim z wysokiej półki. Kibicuje suzuki w tym zalewie chińskiego gnoju bo przynajmniej wiem że za 10 lat będą do tego części.
|
Apropo nowej DRZty ... ktoś z FAT już ją kupił ?
Jeździł ? Jakaś opinia właściciela by się przydała. Bo opinie yotuberów którzy pojeździli na prezentacji DRZ 4S oglądałem. |
Sam jestem ciekaw rzetelnej opinii użytkownika, dzisiaj będąc przelotem przez Katowice wstąpiłem do Triumpha, pomacałem i posiedziałem na nowym TF-450e i powiem tak: ło żesz qrwa! Prawie 60 kucy mocy, waga 117kg z płynami, quickshifter, procedura startu, kosmos. Wiem że dychę drożej od Suzuki ale to dwa różne motocykle.
|
Ci przynajmniej zrobili coś nowego. Znaczy to również, że nie wiadomo czego się spodziewać. Wygrane zweryfikują marketingowy jazgot.
|
Co ile serwis w tym tf450? Bo jak w godzinach a nie w kilometrach to raczej nie ma co porównywać z tom drezynom :)
|
Suzuki w Romie zrobiła obniżkę na 8600 z 9200 oficjalnej ceny. Kolega donosi ze nikt tego nie kupuje, za to b.dobrze sprzedaje się Kove 450 Rally, które w promocji na modele 25 można zabrać obecnie za 9500.
|
https://www.youtube.com/watch?v=ptAjp8bQPoQ trochę o DR-zecie w zestawieniu z Ktm 390 i Crf 300
|
Oglądałem, macałem. Moto świetne, jednak nie za tą kwotę. Do końca listopada były black weeks, oglądałem bo chodzi za mną nowe Suzuki GSX 1000 GX. Pisze o tym bo było przecenione ponad 10k. I tak litrowe moto 150KM z aktywnym zawiasem, z elektroniką na żyroskopach kosztowało 64.000 a drz 46. Trochę przeszacowana wartość tej DRZ. Szkoda bo to ja pewnie szybko zabije.
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
Trochę poza tematem.
Baza jak jeździło Ci się tym gsx? Byłem jednego dnia na jeździe testowej gsx i BMW xr. Gsx silnik i pozycja dla mnie bajka. Idealnie wręcz. Ale jazda dramat. Mega niestabilne moto. Wpadłem na eske i przy wyprzedzaniu ciężarówki i przy podmuchach moto było dramatycznie nerwowe i niestabilne. Wręcz niebezpieczne. Sprzedawca w salonie po zakończonej jeździe uśmiechnął się jak mu opowiedziałem i skwitował, że nie ja jedyny mam takie odczucia. Później wsiadłem na BMW 1000xr i tam trakcja to była poezja. Ale silnik jak grzechotnik. |
Cyryl nie jeździłem jeszcze. Jeździłem GT.
Czekam na możliwość jazdy testowej. GT jest super, tutaj myślałem że pozycja będzie lepsza plus aktywny zawias. Sporo ludzi montuje amor skrętu, pewnie nie bez przyczyny. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
Cytat:
Ja się czaję na ten motorek ale nie za 40K. |
| Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 08:47. |