Africa Twin Forum - POLAND

Africa Twin Forum - POLAND (https://africatwin.com.pl/index.php)
-   Hardware (https://africatwin.com.pl/forumdisplay.php?f=113)
-   -   CarPlay zamiast telefonu na kierownicy (https://africatwin.com.pl/showthread.php?t=47020)

rumpel 17.06.2025 19:00

swojego czasu po asfalcie (nie tylko w PL) jeździłem na Mapfactor Navigator. Wizualnie apka wyglada na archaiczną ale sprawdza sie w boju a GM nie cierpię przez to jak wyznacza trasy.

matjas 17.06.2025 19:05

Jeśli mam być szczery to sporo w Finlandii nawigowałem z OSM i to naprawdę ładnie działało. Czas jednak leci i na pewno jest sporo innych ciekawych aplikacji.

Dzieju 18.06.2025 05:24

Cytat:

Napisał Bałtrok (Post 881726)
Jest tak jak napisał Matias.
Tam się ładuje na ekranie taki pasek na zielono i to się samo zatwierdza.

Poza tym jak masz kilka punktów wyznaczonych po drodze to też jak nie klikniesz "dalej" to nie kontynuuje prowadzenia tylko stoi.

Hmmm, to muszę się temu przyjrzeć w takim razie.

Wegrzyn 18.06.2025 08:51

Dlatego tez zrezygnowalem prawie calkowicie z GM, bo sama zmienia trase. Kiedys trzeba bylo zatwierdzic zmiane, a teraz dzieje sie to automatycznie. Od dluzszego czasu jezdze na mapy.com (dawniej mapy.cz) i jest calkiem ok. Planowanie trasy w mapy.com, to mistrzostwo swiata jest.

matjas 18.06.2025 09:49

nie potwierdzam, że dzieje się to automatycznie - wciąż masz okienko z info i pasek postępu. jak przegapisz to masz automatycznie :D

3 mapy.com są również offline? da się wygenerować z zaplanowanej trasy plik GPX? istnieje możliwość rejestracji przejechanej trasy?
ile kosztuje subskrypcja na rok? Cała Ełropa się w to łapie czy można dokupować po kawałku jak w OSM?

Emek 18.06.2025 10:01

45,99 na rok.

furman 18.06.2025 10:04

Cytat:

Napisał Bałtrok (Post 881726)
Jest tak jak napisał Matias.
Tam się ładuje na ekranie taki pasek na zielono i to się samo zatwierdza.

Poza tym jak masz kilka punktów wyznaczonych po drodze to też jak nie klikniesz "dalej" to nie kontynuuje prowadzenia tylko stoi.

No właśnie wkurza mnie to niesamowicie. Tego nie da się jakoś zmienić w ustawieniach? To idiotyczne jest żeby samo zmieniło sobie trasę bez mojej zgody.

matjas 18.06.2025 10:12

no przecież piszemy :D wyrażasz zgodę nie naciskając guziczka :D

inne oblicze 'chujowego' GM jest takie, że jest to jedyne urządzenie/app, które ma podgląd na to co się dzieje faktycznie na drodze. na drodze nawet 400km od miejsca gdzie się obecnie znajdujemy.
jeśli jest jakiś GRUUUBY fakap w postaci korka o długości 10km /widywałem takie w DE/ to będąc 200-300km możesz dostać propozycję trasy alternatywnej? docenisz? :D :D :D

oczywiście motocyklem nie ma to aż takiego znaczenia /choć jazda środkiem w korku w DE może kosztować zdrowy opierdol i sporo marek/ ale puszką to może być albo nie być.

Dlugi_TA 18.06.2025 10:36

Cytat:

Napisał matjas (Post 881810)
inne oblicze 'chujowego' GM jest takie, że jest to jedyne urządzenie/app, które ma podgląd na to co się dzieje faktycznie na drodze. na drodze nawet 400km od miejsca gdzie się obecnie znajdujemy.

Nie jedyne, Mapy.com też ma (choć nie wiem skąd ściągają dane - GM ściąga dane korzystając z niewiedzy użytkowników, że takie dane udostępniają, nawet nie korzystając z nawigacji - trzeba mocniej w oprogramowanie fona się zagłębić ,by to wydłubać).

Emek 18.06.2025 10:39

Cytat:

Napisał matjas (Post 881810)
jeśli jest jakiś GRUUUBY fakap w postaci korka o długości 10km /widywałem takie w DE/ to będąc 200-300km możesz dostać propozycję trasy alternatywnej? docenisz? :D :D :D

Mylisz się Matjasie. To samo masz w Waze, które jest free i IMO o wiele lepsze niż GM choć to chyba jest własność gugiela.

Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 00:40.