![]() |
swojego czasu po asfalcie (nie tylko w PL) jeździłem na Mapfactor Navigator. Wizualnie apka wyglada na archaiczną ale sprawdza sie w boju a GM nie cierpię przez to jak wyznacza trasy.
|
Jeśli mam być szczery to sporo w Finlandii nawigowałem z OSM i to naprawdę ładnie działało. Czas jednak leci i na pewno jest sporo innych ciekawych aplikacji.
|
Cytat:
|
Dlatego tez zrezygnowalem prawie calkowicie z GM, bo sama zmienia trase. Kiedys trzeba bylo zatwierdzic zmiane, a teraz dzieje sie to automatycznie. Od dluzszego czasu jezdze na mapy.com (dawniej mapy.cz) i jest calkiem ok. Planowanie trasy w mapy.com, to mistrzostwo swiata jest.
|
nie potwierdzam, że dzieje się to automatycznie - wciąż masz okienko z info i pasek postępu. jak przegapisz to masz automatycznie :D
3 mapy.com są również offline? da się wygenerować z zaplanowanej trasy plik GPX? istnieje możliwość rejestracji przejechanej trasy? ile kosztuje subskrypcja na rok? Cała Ełropa się w to łapie czy można dokupować po kawałku jak w OSM? |
45,99 na rok.
|
Cytat:
|
no przecież piszemy :D wyrażasz zgodę nie naciskając guziczka :D
inne oblicze 'chujowego' GM jest takie, że jest to jedyne urządzenie/app, które ma podgląd na to co się dzieje faktycznie na drodze. na drodze nawet 400km od miejsca gdzie się obecnie znajdujemy. jeśli jest jakiś GRUUUBY fakap w postaci korka o długości 10km /widywałem takie w DE/ to będąc 200-300km możesz dostać propozycję trasy alternatywnej? docenisz? :D :D :D oczywiście motocyklem nie ma to aż takiego znaczenia /choć jazda środkiem w korku w DE może kosztować zdrowy opierdol i sporo marek/ ale puszką to może być albo nie być. |
Cytat:
|
Cytat:
|
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 00:40. |