Africa Twin Forum - POLAND

Africa Twin Forum - POLAND (https://africatwin.com.pl/index.php)
-   Trochę dalej (https://africatwin.com.pl/forumdisplay.php?f=76)
-   -   Rajd Szlakiem gen. Andersa (https://africatwin.com.pl/showthread.php?t=3729)

zbyszek_africa 27.12.2010 00:26

c.d.

16 Załącznik(ów)
Dostajemy na cały dzień do dyspozycji vana siedmioosobowego, jedziemy na cmentarz Dulab, krecimy się po Teheranie, wieczorem na bazar

Załącznik 17907
ambasada od wewnątrz, na piętrze nasze pokoje

Załącznik 17919
park maszyn

Załącznik 17920
to taki parkowy fitness klub, ta kobieta w tym czarnym jak zobaczyła że robię zdjęcie, pogoniła mnie z takim wrzaskiem, że jak by był policjant gdzieś w pobliżu to miałbym niezłe kłopoty. A Mirek mówił, z aparatami bardzo ostrożnie

Taxi dla kobiet
Załącznik 17908

Załącznik 17915
panie czekające na podwózkę(nie mylić z czym innym)

Bazar
Załącznik 17909

Załącznik 17910

Załącznik 17911

Załącznik 17916

Załącznik 17913

Załącznik 17917

Załącznik 17921
manekiny, czy one nie mają mózgu??
Jedzonko, żeberka baranie z rusztu i cała reszta dostawek, oliwki, wędzony i marynowany czosnek, cebula marynowana, sałatki i oczywiście kefir irański. To jedna porcja, za nieduże pieniądze.

Załącznik 17918

Załącznik 17912
prezenty dla Smery, mojej żony. Musiałem przymierzyć sobie spodnie, jak miałem reprezentować nasz kraj, w dziurawych portkach??

Na koniec dnia przyskrzyżowaniowy egzorcysta odkadził nasz samochód i nas w środku, smród był niezły, ale złe duchy nas się nie imały:)
Załącznik 17922<O:p</O:p
cdn

Następnego dnia wczesnym świtem Esfahan, 550km w jedną stronę, cmentarz, bazar-najstarszy na jedwabnym szlaku, zwiedzanie. 1100km.to dużo jak na jeden dzień z przygodami

Załącznik 17914

diverek 27.12.2010 09:55

Piękna relacja i zacna podróż. Szkoda że nie powstał z tych wojaży jakiś film dokumentalny. Obecnie mało kto pamięta o przeszłości. Szczególnie młodsze pokolenia. U mnie ojciec zdążył zaszczepić pewną dozę patriotyzmu, która potem sam rozwijałem po swojemu. Pozostała też we mnie pamięć o moich korzeniach. Ale ja, w porównaniu do obecnych, to nieco inne pokolenie, chyba już na wymarciu. Jak widzę glina, z której Ty zostałeś ulepiony ma podobny skład:)

slawo 27.12.2010 11:41

Zdecydowanie najbardziej sensowy wyjazd z dotychczas przeczytanych na tym forum. Wybaczcie ale wyprawy po to aby obejrzeć trochę piachu i kamieni po których pewnie najbardziej dojmującym wspomnieniem jest ból pewnej części ciała jakoś nie specjalnie mnie kręcą.

zbyszek_africa 27.12.2010 13:15

@Sambor
@Diverek
@Sławo
Dzięki za miłe słowa:)
pozdr.

sambor1965 27.12.2010 14:28

Cytat:

Napisał slawo (Post 150827)
Zdecydowanie najbardziej sensowy wyjazd z dotychczas przeczytanych na tym forum. Wybaczcie ale wyprawy po to aby obejrzeć trochę piachu i kamieni po których pewnie najbardziej dojmującym wspomnieniem jest ból pewnej części ciała jakoś nie specjalnie mnie kręcą.

Każdy kocha inaczej. Mnie nie kręcą 13-latki. A o Polańskim mówią, że płaska trzynastka to jego ulubiony klucz (żeby już tak było motocyklowo). Więcej tolerancji i będzie ok. Ktoś jedzie w Himalaje bo tak mu się podoba i gdzieś ma cmentarze z połowy XX wieku. Inny woli obejrzeć zabytki chrześcijańskiej Jordani, a jeszcze inny chce się wyżyć w Maroku lub Mongolii. Ciebie nie kręcą - innych kręcą.

Neno 27.12.2010 14:33

Cieszę się, że napisałeś to Ty, mnie nie wypadało :)
Każdy wyjazd ma coś w sobie, każdy realizuje swoje marzenia. I niech tak zostanie. Najważniejsza jest przygoda !
Na dalsze przygody Zbyszka czekam z zapartym tchem, choć sam będąc obok tych grobów o których pisze - nie zajrzałem tam.

czosnek 27.12.2010 15:10

Zacna relacja. Podoba mi się idea "tematycznego" wyjazdu, łącznie przyjemnego z pożytecznym.
Dopełnieniem tematu powinien być rajd szlakiem Berlinga :)

zbyszek_africa 27.12.2010 15:47

Cytat:

Napisał czosnek (Post 150872)
....
Dopełnieniem tematu powinien być rajd szlakiem Berlinga :)

To napisz taką relacje:) dorzuć jeszcze o Gen. Świerczewskim:D

pozdr.

Neno 27.12.2010 20:26

To może ktoś zrobi Afrykę Nowaka ? :)

sambor1965 27.12.2010 21:11

No ale przecież robią. Rowerem zresztą. Jak Wam brak inspiracji to mogę kilka podrzucić. Beniowski, Witkiewicz, starszy Piłsudski, Tony Halik, Malinowski, Bujakowski, Domeyko, Strzelecki...

Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 17:05.