Africa Twin Forum - POLAND

Africa Twin Forum - POLAND (https://africatwin.com.pl/index.php)
-   Trochę dalej (https://africatwin.com.pl/forumdisplay.php?f=76)
-   -   Trakt Pamirski 2018 (https://africatwin.com.pl/showthread.php?t=33993)

zz44 10.02.2019 18:55

Aaale to było dobre! :Thumbs_Up:

Wojteak 10.02.2019 20:09

Dziękuję za relację i wizytę)). Jeśli co, zapraszam ponownie))

Wilk96 11.02.2019 08:23

Dziękuje Grzechu za relację, fajnie było poczytać, pooglądać i poczuć się znowu na wyprawie.

misiak 11.02.2019 20:18

Dobra robota :Thumbs_Up:
Dzięki

Dredd 15.02.2019 21:58

Piękna przygoda i piękna opowieść.
Miło się czytało.
A to śniadanie w tak pięknych okolicznościach...
Ale musiało smakować:drif:
Choć to zwykłe parówy i jajca.
Już wiem co będzie jutro na śniadanie :D

Songo 24.02.2019 12:06

Podziękował za opowieść :Thumbs_Up:

Grzechu2012 09.03.2019 09:37

Tak od siebie jeszcze dodam bo nie wiem czy pisałem:
- Opony- K60 Scout (po 18000km popękane w cienkich miejscach) Nie było sensu brać drugiego kompletu,
- Dętki wzmacniane- Vee lub Dunlop już nie pamiętam (brak przebić)
- Przed wyjazdem zalany świeży olej, filtry i nowy napęd, łożyska i uszczelniacze kół.
Napęd jeszcze jeździ, oleje i filtry (Hiflo) wymienione po powrocie.
Filtr powietrza był nawet w niezłym stanie.
- W obu afrykach na powrocie, na asfalcie w Kazachstanie za Astaną puściły nam lewe uszczelniacze lag (efekt zaniedbania i nie czyszczenia rur) pomógł kawałek wyciętej butelki i przeczyszczenie uszczelniacza olejowego,
- na Kazachskich stepach w stronę Kirgistanu miałem wyciek z zaworu upustowego pompy wody, ustąpiło samo z siebie,
- Bagaż: tankbag givi, torby Kriega OS32+2x10L Uglybros z ali +Rolka 60L swmotech (głównie jedzenie, woda i alkohol),
- W zapasie: litr oleju, klamki, filtr oleju, filtry powietrza,uszczelniacze, dętki, łatki, linki, narzędzia,
- Jedzenie: kilka puszek, 15liofilizatów, 15szt. suszonej wołowiny Wild Willy (zawsze ze sobą 2L wody+ 1L alkoholu),
- Spalnik: Namiot 2os(realnie jedna + szpej), materac thermarest xtherm, spiwór pająk 1Z, krzesełko Helinox,
- Odzież: Emkowe merino 2szt góra, kalesony ciepłe i merino Emkowe, majtki merino 2szt,skarpety 2szt, 1szt cywilna koszulka, Bluza ciepła,ciepły merinos na górę, buty, klapki,sandały, spodnie z dekatlonu rozpinane nogawki, ciepła kurtka gramatura 800 northface jako podpinka ocieplana i do łażenia jak pizgało,
- dodatki: spot, telefon dodatkowy, ładowarki, power bank,gopro, aparat, leki+witaminy, kosmetyki, kuchenka crux gazowa+2 kartusze, naczynka lightmyfire, kubek metalowy, ręcznik, dodatkowe lekkie rękawice, słuchawki (Michał chrapał okrutnie), bańka 5L na paliwo,

to tak z grubsza co mi się przypomina,
oczywiście połowa była nie potrzebna no ale na plecach nie niosłem :)

Sidorowski 09.03.2019 10:19

O proszę krótko i na temat, a niektórzy kręcą o tym seriale na youtubie...
Pozdrawiam, - jechałem z Kajkiem i Piotrkiem - Wraczem na Ktm 690:-) w grupie Kowali
Btw a ten litr koniaku to był na głowę oczywiście?

Wysłane z Nokii 3310

zz44 09.03.2019 10:59

1 Załącznik(ów)
O, dobre podsumowanie.
Co z tą K60? Co to za pęknięcia?
Sam jeżdżę, jak na razie bez problemów, kumpel zrobił na takich Norwegię tam i nazad też bez awarii. Ale ostatnio ktoś chyba pisał o pękających klockach, a znajomemu kiedyś stało się też coś takiego

PS jeśli ma się tu zrobić dyskusja o oponach, proszę o przeniesienie do wątku oponiarskiego.

Grzechu2012 10.03.2019 20:03

Cytat:

Napisał Sidorowski (Post 627736)
O proszę krótko i na temat, a niektórzy kręcą o tym seriale na youtubie...
Pozdrawiam, - jechałem z Kajkiem i Piotrkiem - Wraczem na Ktm 690:-) w grupie Kowali
Btw a ten litr koniaku to był na głowę oczywiście?

Wysłane z Nokii 3310

No siema :)
Kurde było was tam kilku zapierdalaczy, szkoda że nie mam namiarów na Bodzia :)

Co do opon to fotki ma Michał ale w wątku o oponach jest fotka popękanych k60 w tych ‚cienkich’ miejscach. Co zasadniczo nie wpływało na właściwości jezdne a bardziej powodowało psychiczny dyskomfort.

Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 17:52.