Africa Twin Forum - POLAND

Africa Twin Forum - POLAND (https://africatwin.com.pl/index.php)
-   Kwestie różne, ale podróżne. (https://africatwin.com.pl/forumdisplay.php?f=80)
-   -   Nowe przepisy - jazda na kole, zgłaszanie zlotów (https://africatwin.com.pl/showthread.php?t=47508)

Melon 17.07.2025 15:19

Nie ma to jak statystyka, dzisiaj przejechałem ponad 300km nie przepisowo i nie spotkałem żadnego milicjanta więc nara. Podaj te statystyki gdzie wszyscy zamknięci byli bo śmiertelna zaraza panuje

zimiok 17.07.2025 15:36

49 postów ... jest i ono, argumentum ad Hitlerum :D

fassi 17.07.2025 16:38

Znowu posty są ukrywane? Ja tam malarza nigdzie nie widzę .

Melon do paki! Papuga też do paki!

Kici 17.07.2025 17:13

A może to jest kura?

Wy to chyba po bananie powinniście profilaktycznie dostać, za dużo macie czasu i nie pracujecie w swoich kołchozach.

Przepis będzie martwy jak wiele innych ale że niektórym płaca za wymyślanie głupot to powstają takie kwiatki.

Melon 17.07.2025 18:40

A ja za co do paki, są jeszcze szybsi ode mnie? Ja na wolnym i pisze tylko na popasie bo na motorze jeszcze nie umiem pisać podczas jazdy :D

fassi 17.07.2025 23:52

Kici, w Germanii paragraf obrazy majestatu cesarza był Martwy od drugiej wojny światowej. Nagle ożył i 2000 ludzi dostalo pozwy a wielu z nich skuto w kajdanki. W Germanii wracają stare czasy, te niedobre, ale w taki sposób że nikt nie widzi.

Gdyby np na takiej Białorusi wysłano sobie memy wyśmiewające ministra i ten Minister skuł ludzi w kajdanki i kolejnych 1000 wezwal przed sąd, to wszystkie media by się gotowały w Europie. A Niemcy mogą i nikt nawet słowa nie powie. Szukałem w polskich mediach informacji i nie znalazłem kompletnie nic. Ostatnie aresztowania za obrażanie władzy były w 1933r. Później był obóz wychowawczy a po 40 roku egzekucja na miejscu.

To moje zdanie do martwych przepisów. Szaleńcy u nas dorwali się do władzy.

A na Melona paragraf znajdziemy. Jestes źle wychowany i w koncu trzeba Cię dobrze wychować na obywatela. :D

Jarczoq 18.07.2025 22:38

Cytat:

Napisał zimiok (Post 883858)
Spadek ofiar śmiertelnych rzędu niemal 20 proc. to ewenement. Co za nim stoi? W jednym eksperci są zgodni: kierowcy jeżdżą wolniej i to dlatego skutki wypadków są mniej tragiczne.

No właśnie - ewenement. Ogólnie społeczeństwo jest coraz bardziej posłuszne (szczególnie młode pokolenie). Indoktrynacja robi swoje. Trzeba mieć swój rozum. Jazda jest efektywna, jak jest płynna i ... szybka. I nie mam tu na myśli bezmyślnego mistrzostwa prostej. Z moich obserwacji wynika, że najwięcej nieszczęścia jest z braku zdecydowania i opanowania sprzętu. Wiele razy widzę dupę z uszami co przed zakrętem tak zwalnia, że prawie staje, albo jak światełka zgasną lub pulsują, to jest w czarnej dupie. To wszystko do kupy w mieście powoduje jeszcze większe korki. Na koniec drogi kolego - Ty w tych ekspertów za bardzo nie wierz, bo jak mawiał Goebbels : kłamstwo powtarzane wielokrotnie ... itd.

fassi 18.07.2025 23:23

Jarczoqu, trzeba jeszcze wziąć obowiązkowe 6te przypomnienie aby nie zapomnieć o poradach ekspertów;).

Ja mam bardzo prosta metodę, aby było zero! wypadków. Gdybym został prezydentem, to wprowadzilbym ograniczenie prędkości wszędzie 0 km/h. W chwilę i trzy momenty spełnilbym wszystkie marzenia kochanej unii. A Zimiok by napisał, zero wypadkow , zero zabitych i rannych. Jest pięknie :D

Dzieju 19.07.2025 06:35

O i widzisz, zamiast zakazać jazdy co pewnie spowodowało by protesty wystarczy przepisami tak uprzykrzyć by każdy sam zrezygnował:)
A wtedy powiedzą że dbają o nas i że to my nie chcemy jeździć z ograniczeniem 10km/h ( fassi dałem ciut więcej niż 0 km/h).
Jaka radość statystyczna będzie, ludzie przestaną ginąć.
No dobra ale ktoś biegnący też będzie musiał zwolnić do zwykłego kroku w ramach ochrony przed potknięciem i urazami.
Kolejni uratowani przez system.
Ludzie, jakie to proste, jeszcze godzina policyjna, chipy szczepione pod skórę i mamy z ludzi stado baranów.
No nie mogę się nadziwić że tak wielu nie widzi drugiej strony postępujących zmian i zapędów władzy.
I są z tego zadowoleni jeszcze.
Nie wystarczy patrzeć trzeba jeszcze widzieć, nie wystarczy słuchać trzeba usłyszeć, z rozumem podobnie.
Jak ja się cieszę z tych dawniejszych lat, jaka wtedy względem obecnych była jednak normalność.
Tylko dzieci mi moich szkoda że czeka ich ten cały syf.

Wiaterek się ruszył, chmurka przeleciała, wypływam w ciszę.

Dzieju 19.07.2025 06:40

1 Załącznik(ów)
Do tego się to sprowadza.

Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 20:51.