![]() |
Cytat:
|
Ja byłem tylko dwukrotnie na Sycylii i pojadę tam kiedyś kolejny raz.
To miejsce prawie przekonało mnie do planów na przeprowadzkę na tą super wyspę. Jeżeli zawodowo będę już mniej aktywny, to może i tak się stanie. Jest tam kilka minusów jak te śmieci, albo wspomniany tutaj "plus" - czyli komunikacyjny pierdolnik na drogach, w Catanii lub Palermo jazda dla mnie to dramat. Nie wiadomo kiedy zginiesz. Ale pozostałe 99% Sycylii to jest coś całkowicie innego niż tutaj. Ten brak spiny, luz, przyroda i kamienna architektura mająca kilkaset lat. Jeżdżę na południe Europy wiosną lub jesienią, więc klimat wtedy jest idealny. Uwielbiam naszych rodaków podróżujących w lipcu lub sierpniu nad morze śródziemnie i narzekających na nieznośne upały - normalnie coś niebywałego, jak do tego doszło, jakim prawem...? A w tym roku Madera chyba wyprzedziła Sycylię w moim rankingu miejsc na emeryturę. |
Cytat:
No ale ośmieliłeś się mieć inne zdanie - no ale taka jest czasami ludzka natura. Pozdrowienia Emek. |
Przepraszam że narzekałem na upał :) :) :)
|
Cytat:
Trzeba też brać pod uwagę że każdy może mieć inaczej. Osobiście wolę poczytać i dobre i złe opinie zamiast tylko idealnych i udawać że innych nie ma. To czytający zdecyduje co zrobi mając pakiet wiedzy. Taki przykład, wpływamy do portu, część osób idzie na wieczorno nocne połażenie, wracają i mówią że ładnie. Inne poszły następnego dnia rano i mówią ale o co chodziło tym co byli w nocy? Na tym polegają różnice, każdy inaczej odbiera. Co do temperatur, na morzu było dobrze tylko na lądzie gorąco. Kończąc powiem tylko, tak można znaleźć tam fajne rzeczy czy widoki a to czy znajdzie to tam każdy to już inna sprawa. |
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 00:30. |