![]() |
Cytat:
Czekam na relację z wyjazdu :) :Thumbs_Up: |
Ruda, gratulacje i wielki szacunek za taką trasę :Thumbs_Up:Wiem, jak nawet na większym domiku drętwieją ręce i boli dupka po całym dniu jazdy :)
|
Cytat:
Super Ruda, gratulacje z udanej wyprawy. :Thumbs_Up: Teraz czekamy na relację z podróży :) :) :D :bow::) :D :p Ashanti i Creativka również meldują się w Polsce po pełnej wrazeń Leydisowej wyprawie do Chorwacji. :D A było tak :Thumbs_Up: :dizzy: :D :Thumbs_Up: :dizzy: :D :at: :at: :at: |
:)
Ashanti kiedy byłyście w Chorwacji ? ? My z Bujrom umówiłyśmy się na kawę z Sarajewie i jakoś trasy nas tak poniosły ze Ona przez Alpy a ja wybrzeże Chorwackie dotarłysmy do celu :) bylo to na poczatku sierpnia ... Czy wy też w tym czasie ?? Jestem ciekawa czy jechałyście przez Czarnogórę - jest cudna ! Jakieś przygody były ?? |
Cytat:
My dopiero co wróciłyśmy z Chorwacji. :D Wyprawa była super, :Thumbs_Up: miałyśmy parę ciekawych przygód, spotkałyśmy fajnych ludzi, a widoki nas zachwyciły. :) Niestety nie dotarłyśmy do Czarnogóry. Mam nadzieję że następnym razem tam dotrzemy a może i gdzieś dalej. Bakcyl moto - podróżnika złapany. :at: :at: :at: |
Czekam na relacje i foty :) zwłaszcza Pana "Magika" od klamki hihi !!!
|
Owiewka do małego Domina
Dziewczęta jakie rozwiązania proponujecie?
|
|
Cytat:
Ten sezon jeszcze pociągnę ale w przyszłym trzeba jakiś patent wymyślić :) |
firma MGG robi szyby na zamówienie, na wymiar
Polecam :Thumbs_Up: |
Cytat:
I o to chodziło :D Dzięki |
Materiał którego używa MGieGie jest kruchy.
|
pytanie było do dziewcząt ale dziękuję braciszku za odpowiedź:)
|
Drogie Panie, czy któraś z Was zechciałaby podać dokładne wymiary małego Dominatorka? Interesuje mnie długość całkowita, szerokość i wysokość ze zdjętymi lusterkami. Czeka mnie niebawem transport i nie wiem czy zmieści mi się do samochodu (Renault Kangoo - wersja przedłużona) czy mam zabierać ze sobą przyczepkę...
|
Skoro do Lanosa wszedł...: http://africatwin.com.pl/showpost.ph...&postcount=250 :D
|
Cytat:
spokojnie,, po rozłożeniu mieści się w Lanosie.. Donka swojego przywiozła w Octavi combi. |
Niezła jazda z tym Lanosem :D
Mimo wszystko, będę wdzięczny jeśli ktoś poda wymiary, głównie wysokość od ziemi do najwyższego punktu. W user manual podali 112 cm czyli dokładnie tyle ila ma Kangoo, ale nie wiem jak dokonywali pomiaru. Może wystarczy przekręcić do dołu kierownicę i wejdzie... Szerokość to już na luzie, długość tez - najwyżej się drzwi nie domknie :) |
Można też tak, chociaż to nie Kangoo tylko Grand Cherokee.
http://www.advrider.com/forums/attac...7&d=1323733203 |
do granda to bym cztery zmiescil po zzipowaniu ;) moze jakis konkurs oglosimy? czarny pas i 10 dan po zapakowaniu do malucha ;)
|
Szynszyll błagam odpuszczę czarny pas ale upychania Domina do malucha na moim nie testujmy :-)
Lanos mi w zupełności wystarczy... hmmm.. a może założymy jakąś firmę transportującą motocykle w ekstrymalnych warunkach :) |
no to jest murowany brazowy pas i 7 kiu ;) co to za motocykl?
|
Junak, chłopak z Dln Śląska rozbił się (dziad borowy zajechał mu drogę w Krośnie) w drodze na spotkanie w Bieszczadach. Rozkręcilim Junaka i wylądował w czinkłaczencie :)
|
no to motocykl zdecydowanie wiekszy i ciezszy od nx250 ;]
|
Cytat:
|
a się śmiejemy że u ruskich ładami krowy wożą ;)
|
Do Kangoo zmieścił się bez konieczności demontażu czegokolwiek poza lusterkami :D
|
nie ma co, polak potrafi:)
|
drogie zdominowane! jakie handbary do dominka? znalazłam coś takiego http://allegro.pl/handbary-oslony-po...079357656.html pytanie czy będzie pasować?
|
1 Załącznik(ów)
rudi ma wlasnie takie zamontowane - wymagaja deliktnego przyciecia klamek ale to nie boli
|
Szynszyll!!!!
Innego zdjęcia nie miałeś????? :) Zabiję!!! |
Za co chcesz gp zabić??/takie ładne zdjęcie, wiosna, trawa, biała koszulka na ramiączkach-przecież teraz wszyscy za tym tęsknimy...buziaki
|
Dunia dobrze mówi :beer2:
|
Fajnie powspominać pierwsze spotkanie z Dominem po złożeniu go do kupy :)
Kuźwa jak tęsknięęęęę... :) Ale jeszcze chwilka, momencik... śnieg topnieje a i plus na termometrze się pokazał :) |
Heloł
Lejdiski mam pytanie jest może jakiś mały dominek na podlasiu ? rozglądamy się z plecakiem i tak jakby dominek wylądował na 1 miejscu listy poszukiwań. A może któraś kończy właśnie burzliwy romans z Dominatorem i chętnie wykopie go z garażu ? |
Romans z Dominatorem nie tak łatwo zakończyć :) choć jak to w życiu bywa nie każda pierwsza miłość musi być ostatnia :) obecnie rozglądam się za moto z większym kołem i może wkrótce Dodo pójdzie pod młoteczek ...
|
Dona dobrze gada :) Nie tak łatwo oddać Domina w jakies inne babskie, obce ręce :)
Ja też planuję przesiadkę ale jeśli tylko będzie to możliwe to Domin zostanie :p Fajnego Dominatorka nie tak łatwo znaleźć - może nie ograniczajcie się do Podlasia?? Ja swojego z Gdyni do Rzeszowa przywiozłam. Jak coś usłyszę o jakimś maleństwie poszukującym domu to dam znać :) PS. Dobry wybór! :) |
Witam,
absolutnie nie ograniczamy się do Podlasia, pisałem o przymiarce na Podlasiu, ale kwestia przymiarki będzie załatwiona jutro i jutro też oglądamy jedną sztukę, choć jesteśmy raczej sceptyczni. Może jednak nie będzie źle. |
Mimo sceptyzmu zyczę powodzenia!! :)
Zdjęcia Domina widziałam, wygląda nieźle ale po samych zdjęciach niewiele da się wywnioskowac :) |
Cytat:
|
Dziewczynki,
zastanawiam się nad gmolami do dominka wiem, że temat trudny ale znalazłem producenta który by chętnie zrobił, kwestia tylko taka, że musi mieć do przymiarek dominka, a ode mnie cholernie daleko może coś razem pomyślimy ? są chętne ? producent mieści się pod granicą niemiecką na wysokości Gorlitz. No chyba, że ktoś z forumowiczów świadczy taką usługę ? |
cześć,
można w pewien sposób uprościć sprawe i połączyć przyjemne z pożytecznym, robiąc sobie mały stelaż na sakwy, i wtedy gumeole nie potrzebne, bo jak chłopak upada to opiera na stelażach jak na gumolach. Sprawdzony wzór stelaży vel gumoli znajduje się w oryginale u Barabry von Rudej pozdrosy Megi |
Gumole gumolami, ale co z namusami :D:D:D:D:D:D:D:D
|
1 Załącznik(ów)
Pytanie o testy opony Yuanxing (kostka z 15 strony tego tematu)... Info o oponie było, ale testy końcowe nie ukazały się do dzisiaj ;) Może coś wiadomo w temacie ? Sam wspominałem wtedy o mitasie c01, więc mogę dodać coś od siebie. Producent zaleca felgę 2,15, ale to zakres 1,8,...,2,5 felg, na który opona pasuje, więc można stosować bez obaw. Z pełnym załadunkiem ok 200 kg i masie motocykla 150 kg wytrzymała 3000 tyś km. Da się na niej jeździć po asfalcie, z odpowiednią dozą ostrożności. Jej szerokość to ok 10,5 cm i na feldze 2,5 prezentuje się następująco:
|
Testy chińszczyzny wypadły pomyślnie.
Na feldze leży jak ulał, ciąg w terenie jest wyraźnie lepszy, chociaż w lepkim błocie potrafią się szybko zapchać, ale w piachu ciągną ok. Tylko moc dominka nie pozwala na wykorzystanie tego w pełni. O dziwo na asfalcie nawet dosyć dobrze trzymają. Jeśli chodzi o trwałość to tragedii nie ma, schodzi w średnim tempie. Kostki nie odleciały :D |
Dzięki! :) Ważne, że się nie dezintegruje. Wrażenia z jazdy sprawą subiektywną ;) Kupię zatem i wytestuje u siebie. Mam trochę mocniejszy wehikuł, ale przez szesnastkę na tyle jestem niestety tak samo mocno ograniczony.
Zdrowia! ps: mitas również dojechał do domu w całości. Kostki mi nie odpadały. |
baska pojechala do maroka na zestawie e09/c-01. planowana dlugosc wycieczki okolo 5 tys km - mysle ze po takiej trasie bedzie mozna cos madrego powiedziec o tych 'bucikach' dla malego nx.
|
Myślę że spokojnie da radę, nie pamiętam ile na nim tyś zrobiłam ale było ich nie mało :)
Pamiętam jednak że różnica między zwykłą oponą a kostką była tak duża że zastanawiałam się czy to na pewno mój motor hih bo jakoś łatwiej się go prowadziło w piachu .... |
po przejechaniu okolo 4500 km - marokanski teren/asfalt e09 i c01 sa zuzyte w 30-40%. nx jest leciutki a w/w opony maja spora nosnosc ( c01 do 236 kg) i pewnie dzieki temu tak delikatnie 'zeszly'. zadna z kostek nie oderwala sie od opony. o wrazenia z jazdy pytac Barbre.
|
Cytat:
Tył oszacowałabym na jakieś 50-60% zużycia. Oponki radziły sobie i na szutrze i piachu i w błocie chociaż tego błota za wiele nie było (ale może przetestuję w ten weekend na IZIm jak się pogoda nie zmieni) Radziły sobie również na asfalcie a jazda małym Dominkiem 120km/h w deszczu nie przyprawiała o zawał :) Jak się skończą to zamawiam taki sam zestaw :) Pozdrawiam |
Cytat:
|
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 21:48. |