![]() |
Jeszcze krótko o CRF450L - w Niemcowni jest promocja i po kupnie otrzymuje się zwrot 1.700 €
https://www.honda.de/motorcycles/off...d-crf450l.html |
Powoli 250- tki wypływają w ogłoszeniach sprzedaży
Wysłane z mojego Redmi Note 7 przy użyciu Tapatalka |
Cytat:
śledzę to akurat dość pilnie i nowa jest ta z Konopisk. jest mniej niż kiedyś. dla przykładu ta bigbore 300tka stoi już dobry kwartał i nikt tego nie chce. niemniej myślę, że wypłyną jakieś sztuki jak wejdzie 300ccm czyli MK2. m |
Cytat:
|
Przy tych 305 to zalecana była kompletna rewizja silnika co 6000 mil. Ludzie wkładali 283 ccm i starczało na ciut dłużej. Jak sudden gada big bore, big problems.
|
Niektórzy nie potrafią się pogodzić z faktem że to szwenduro. Na siłe chcą z tego jezdzidła zrobić czochracza w piach, latać bokami i na kole, zaciskać zęby i trzymać manete na maxa odkręconą aż wybuchnie :-) Tylko po co, przecież są inne mocniejsze , nie nowe ale są.
|
1 Załącznik(ów)
Cytat:
https://www.otomoto.pl/oferta/honda-...ID6Db3pB.html? To wg mnie przyczyna jest inna - zobacz jaka jest odległośc koła z przodu od ramy - tak na szybko porównanie z inną z ogłoszenia |
przeciez napisane wyraznie USZKODZONA.......
|
Cytat:
|
no ale jest :D
swoją drogą do niektórych moto są dostępne półki zmieniające kąt lag. m |
ale ta to wyglada na walnietą ramę .
Poza tym za uszkodzoną to cena z doopy - kolega mi proponował motocykl córki - ładny 19 tys przebiegu chyba też 2013 za 12 tys - nawet ją jeździłem - ale to nie jest cos dla mnie póki co . Może kiedyś :D |
ja czekam aż będą uszkodzone silniki w CRF250 - wtedy jak będzie kasa startuję na CRF 250XL - póki co dawcy są zbyt drodzy. jak na moją kieszeń.
m |
Rzeczywiście, kupno z uszkodzonym silnikiem i swą na piec od cbr300 wydaje się dużo rozsądniejszym rozwiązaniem, tym bardziej że pasuje ponoć plug&play, nawet instrukcje są w necie jak to zrobić.
Właśnie wyczytałem na fejsbuczku, że jeden gość zważył dziś tłumik od CRF 300L. 7 kg! Chciałbym mieć cichy tłumik, ale chyba jednak będzie czekała mnie wymiana. |
Cytat:
|
Oj tam. W DR bodaj 9 kg wydech waży czy coś teges. W sumie to chyba dobrze bo na dzień dobry można z 5 kg gada odchudzić.
|
spokojnie założysz sobie lekki i można zrobić go na cicho.
ja w ub roku kupiłem do swojej / Oceta Drki Dominatora z ichnim tfu! :D db Killerem. Oryginalny się całkowicie utlenił. Darło to ryja nieznośnie ten dominator i wykminiłem jak poprawić ten ichni killer - jak będzie trza podpowiem jak to zrobić - było i lekko i naprawdę cywilizowanie. M |
Według informacji uzyskanych od importera: do połowy marca będą u dealerów dostępne CRF300L z roku produkcji 2020. Egzemplarze z roku produkcji 2021 będą pod koniec marca/początek kwietnia.
|
3 Załącznik(ów)
Witam Panowie w końcu jest dzisiaj zarejestrowałem odbieram w poniedziałek
|
Bankowo będzie ruda na ramie i szprychach;)
Gratki:Thumbs_Up: |
Ten to ma fart!
|
Graty.
|
Będzie dostępna wersja Rejli ?
|
Oooooczywiscie!
|
Foch, dąs i zazdrość :) Ja nadal czekam :( Za to przyleciał już do mnie bagażnik i krótki ogon z Tajlandii (BikerzBits) - towar + przesyłka 111 jurków + 123 PLN cła. Jestem w kontakcie z francuzami z AXP. Szukają egzemplarza w Francji by zrobić osłonę, bo ta od CRF250L ciut nie pasuje do nowej ramy.
|
Zaraz zaczną z chodzić doczekasz się. W ogóle jest słabo z dostępnością motocykli salon KTM w Warszawie wygląda jak po napadzie rabunkowym, multistrady v4 wysprzedane. No to jest kryzy :)
|
Cytat:
|
używki pójdą w górę.
równowaga :D |
ja się tak zastanawiam, że jak KTM 690 wszedł na rynek to wszyscy spuszczeli się nad jego możliwościami a teraz widzę ze jest na zasadzie kupuj cokolwiek ale nie 690... lepsza 30 letnia Japonia niż ktm - jedzie co prawda chuj_offo ale dojdzie a 690 da ci banana na gębie ale i tak się zjebie...
ehhh PZDR Qter |
Już poszły i to sporo. Szukałem DRZ, to ładne sztuki w wieku lat 18 z niewielkim nalotem i nieskundlone przez Janusza ze stodoły w oryginale kosztują tyle co nowa CRF300L w salonie.
|
Cytat:
|
Ja jakos DRZ juz bym nie chciał - miałem 3 lata - starczy - może być ale tylko tyle .
Jest mase fajnieszych motocykli wg mnie . Na pewno wolałbym 300L nowa jak kupic nastoletnie DRZ |
Cytat:
|
Dla mnie najgorsze było wyważenie drz - ona przy każdym skoku waliła sie na przednie koło .
No i żarcie oleju - kilka ich mielismy w ekipie i kazda mniej lub wiecje żarła olej |
Cytat:
|
ciekaw jestem Waszych wrażeń chłopaki!
wygląda na to, ze już w przyszłym tygodniu??? :D |
Też jestem ciekaw czy poprawili skrzynię. Jak tak to już będzie całkiem miodnie.
|
no pisałem wcześniej o tym - nie czytałeś?
chyba, że masz na myśli co innego niż przełożenia. m |
O to mi chodzi. Wiem że pisałeś ale czy to jest zrobione jak trzeba to czekam aż chłopaki sami zeznają. Papier wszystko przyjmie.
|
Fajnie by obejrzeć bezpośrednie porównanie 250/300 na YT. Nie żadna promocyjna produkcja, tylko takie amatorskie latanko i np. nagranie przejazdu jednym , a potem drugim w tych samych warunkach. Tak naprawdę to czekam na dowody lepszości :-) nowego modelu.
|
Jak chyba każdy :)
|
5 Załącznik(ów)
Cytat:
2004 rok, 2380 mil! Cena 3750 funtów (już chyba ma nowego właściciela) |
Ale to 20kPLN ...
|
5500 juri u Niemca z nalotem 8 koła
|
Tylko piniondze Wam w głowie, a tu DRZta malinowa... Tańsze nie będą, a w kolekcji godnie reprezentowała by się ;)
A teraz kij w mrowisko. Czytam i czytam i ahy i ochy i spusty i upusty i itd... A ta Hunda. Honda to będzie. Grzeczny, poprawny motocykl. Mikleosa rozumiem, bo pogadaliśmy chwilę i wiem, że ten motocykl zawiezie go wszedzie i spełni jego oczekiwania. Do turlania jak znalazł. Mechanicznie do naprawienia ( tfuu...) wszędzie. I to tyle. Już... Chamuje pięto. Zdrów. |
Hamuj piętą twarz miej zawsze uśmiechniętą :)
Crf to sprzęt wielu kompromisów. Czy zrobi urlopowy job gorzej niż inne motocykle? No właśnie nie sadze. Ciekawie czyta mi się wiele wątków o crf250 na advrider. Trochę oni maja inne podejście bo się już nazarli tych ktmow itd. Tanie, jedzie, nie psuje się. W międzyczasie my oglądamy okolice. M |
Jećmy już pozwiedzać Matjasie.
|
Cytat:
|
A do polski to jeszcze ze dwójka by to przerzucić. Kupiłbym:mur:
|
Co za czasy. Żeby Honda nie dała tego małego szwenduro to tylko takie okazje by pozostały 17letnie moto za 20k.
|
Nigdy za DRZ 400 nie dałbym 20 tys.
Nie wiem co Wy w tym moto widzicie? Wolałbym rzeźbić CRF500l. |
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 14:35. |