![]() |
Wniosek, nie kupować nowych motocykli bo to szmelc, jeździć na starych i narzekać że "kiedyś to były czasy, teraz nie ma czasów".
|
Pytanie do znawców - czy nowy trampek 750 ma podobną cechę, przypadłość w kwestii ramy jak NAT? Z ciekawości pytam.
U siebie ramy jako takiej nie posiadam, tylko dokręcone trochę żelaza do silnika z przodu i z tyłu :) |
Cytat:
Nie słyszałem aby ktos pogiął ramę podczas offowego używania. Dodatkowo w starszych motocyklach z tradycyjnym zawiasem to gięły się rury pewnie rama tez ale przy mocnych zdarzeniach. Przy upsach już jest zawias mniej podatny na zgięcie i coś puścić musi Cytat:
Mam w garażu KTM 890 ADV R i Trampka 650 ( młodego) i nie czuje żadnej potrzeby, chęci aby użyć Trampka |
Babel, mam podobnie, mam 3 motocykle z czego dwa stare, stoją z obok Triumpha z sentymententu, ale rzadko na nich jeżdżę bo wolę nowszy technologicznie (stary jestem i leniwy :)
|
Gdyby do XRV dali wtrysk, ABS i zawieszenie, które nie będzie tak nurkować, to i jej klasyczny wygląd by mnie nie specjalnie przeszkadzał.
|
Stara XRV postawiona obok Ducati DesertX nie wygląda staro. Brakuje jej na dzisiaj mocy, zawiasu i hebli.
|
Tu nie chodzi o wygląd bo jak dla mnie 890 jest średnio urodziwa ;) a starsze Afri są bardzo ładne dla mnie
|
Cytat:
Kocham te motocykle, ale łatwiej wymienić czego jej nie brakuje do nowoczesnych maszyn, niż czego brakuje. |
Jako fahofiec od XRV powiem to nie jedzie, ani się nie prowadzi z racji przebytej trasy 500m słownie pięćset metrów :haha2:
Tylko nie bijta za mocno :D |
Ja ostatnio wsiadłem na kolegii XRV po prawie 6 latach przerwy i powiem, że nadal jest to fajny motocykl do spokojnej jazdy.
|
| Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 04:56. |