![]() |
Pirelli MT21 są mocno uniwersalne i zrobisz spory nalot w CRF chyba że to do wielkiego rycia ma być.
|
Cytat:
Kurde jak Mitas ograniczył opony tego Terra Force EX XT też nigdzie nie widzę w rozmiarze 110/100 R18 |
Jak pod TETy bałtyckie to ma być to starczą z naddatkiem.
|
Cytat:
Cytat:
|
1 Załącznik(ów)
We czwartek odebrałem swoją sztukę i zaczynam doposażać, jako że jestem wygodny rozważam żeby zrobić u Włochów w BartFactory koła bezdętkowe, miałem takie w crf1000 i mam teraz w Trampku, wiem że wtedy bardzo mocno zawęża się wybór opon do crf300 w wersji TL, znalazłem coś takiego
https://allegro.pl/oferta/heidenau-9...5r-17681763969 Nie mam dużych wymagań, zwykłe szwędanie się bez topienia moto w błocie. Co sądzicie o bezdętkówkach w crf300? Jak często łapie się kapcia na szutrówkach, polnych drogach i leśnych ścieżkach? Może demonizuję dętki ale, brak centralki, wożenie łyżek, dętek, demontaż koła itd, nigdy tego nie robiłem a w TL kołek i dalej jazda. |
Nie robil bym chyba bezdetkowych właśnie ze względu na zwężony wybór opon. Na taka jazdę wrzucił bym mussa na przod a na tyl dal tublissa. Sam tak jeżdżę na husie 350 i kapci nie łapie często - przod 4 lata temu gdzie nie miałem mussa, tyl w tym roku na wiosne. Kolek w oponę i jazda dalej.
Pzdr Qter Wysłane z mojego RMX3241 przy użyciu Tapatalka |
Cytat:
Brak centralki do zdjęcia koła przy tak lekkim sprzęcie nie jest żadnym problemem - albo podpierasz na pieńku, kołku, itp., albo ostatecznie kładziesz na boku. Dla mnie większym wyzwaniem byłoby zdjęcie i założenie opony łyżkami (choć kiedyś we trzech to przednią załatwiliśmy praktycznie rękami). Na pewno trzeba by to przetestować w domu. Są tacy, co zmieniają opony łyżkami i mówią, że to nie jest filozofia. |
| Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 21:03. |