![]() |
Oni tam mają lekki burdel w systemach. Jak wjeżdżałem do Kazachstanu z Kirgizji to Pani mnie nie chciała wpuścić, bo motocykl którym chciałem wjechać widniał w systemie jako ten co wjechał rok wcześniej i nie wyjechał. Lekka konsternacja była, bo jednak wjeżdżałem...
Ostatecznie mnie wysłano do drugiego okienka, w którym "wyjechałem", a następnie w drugim (czyli tym pierwszym) wjechałem. I wszystko było ok... |
.........
|
Cytat:
Jak tak czytam, to chyba naprawdę trzeba być MEGA wyluzowanym na tych granicach wschodnich..zawsze coś może się przytrafić. Powodzenia w podróżach. |
Cytat:
No i przyszlo tydzień temu kolejne, tym razem z już z paragrafami i zapisem że do 16 czerwca mam się stawić ze wszystkimi dokumentami w urzędzie celnym Magilevie:D Teraz odpiszę i prześlę ale pocztą. Skoro przejechałeś w 2012 przez Białoruś do Polski i moto masz w Polsce, to raczej nie masz powodu do obaw. |
2 Załącznik(ów)
|
I poszły "stare" konie, po betonie :), pojedzie i bryczka.
|
Powodzeniua Lupus!
miales wysylac opony do Bijska, ale widze,ze koncepcja sie zmienila. Do zobaczenia, gdziest tam, na stepie moj numer 794924162 Ja wyjezdzam ok 30 czerwiec, chcialbym byc w bijsku ok 6 lipiec, mongolia do 22 lipiec i powrot glowna trasa przez Rosje, by wyladowac w Polsce pod koneic lipca Nasluch na CB bede mial przez caly czas. Tylko ktory kanal w Rosji i Mongolii? 15-19-20-28 ? Moga sie czepic radia na granicy, albo na postach |
Czyli jedziemy w tym samym czasie :).
|
Cytat:
Tylko, ze ja w Nowosybirsku odbijam na Bijsk, gdzie rozladowywuje motocykle, zabieram reszte ekipy, co dolatuje samolotem i jedziemy do mongoli Czujskim Traktem. I chyba tak samo wracamy W Bayankhongor bedziemy gdzies ok 13-15 lipiec, dojezdzamy tam droga poludniowa, pozniej chcemy odbic na polnoc i wracac granica Altaju na zachod kraju. |
To pewnie wódki się napijemy.
|
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 12:46. |