Africa Twin Forum - POLAND

Africa Twin Forum - POLAND (https://africatwin.com.pl/index.php)
-   Lejdis (https://africatwin.com.pl/forumdisplay.php?f=45)
-   -   GARAŻ ZDOMINOWANYCH - Lejdis i Honda Dominator NX250 - krótki romans czy związek na dłużej? (https://africatwin.com.pl/showthread.php?t=6370)

KaHa 07.09.2010 15:29

Cytat:

Napisał MISIEK (Post 130962)

:haha2::haha2::haha2:

Azja 07.09.2010 19:56

Cytat:

Napisał MISIEK (Post 130962)

ożesz! Ryś Wyrwikorzeń!:haha2:

Raviking, cudnie ubłocona Krówka:)

Lepi 07.09.2010 20:54

Wszystkie Ryśki to fajne chłopaki :D

Kaś 04.10.2010 15:42

Witajcie
No i mnie zaraziłyście "Cholery" jedne...Szukam swojego Jasia Fasoli. A jeden, ino duży stał już u mnie kiedyś w garażu, ale nie podjęłam rękawicy.
Mam nadzieję,że do wiosny coś "upoluję" bo "Ślicznota" się na łąki i pola dla babeczki nie bardzo nadaje, a kostki mu zakładać nie chcę, bo ma mnie po świecie wozić.

PS1. Jaś Fasola bo: Przez łąki i pola pędzi Fasola ;-)) a motocyklowe przedszkole to idealne miejsce dla mnie.
PS2. "Cholery" to komplement jest bo z przyjemnością wspominam rozmowy z Wami i bardzo się cieszę z poznania Was, drogie Lejdiski.

megi 04.10.2010 17:56

a Cholerom Lejdisowym paszczki się cieszom od uch do uch:D:D:D:D:D:D, że wirusa:dizzy: w Białej rozsiały !!!!!!:haha2::haha2::haha2:
trzymam kciuki za zbiory Fasolowe :at:

Wegrzyn 06.10.2010 13:31

Wirus naprawdę zaczyna działać. Moja żona wreszcie się odważyła i zasiadła na jednym z waszych dominatorów, tylko nie wiem czyim, bo właścicielka w kasku była :) Może wreszcie jakoś się uda ją zachęcić do jazdy, tym bardziej, że napatrzyła się jaki Lejdiski śmigały w Białej.

Dona 06.10.2010 13:47

Kaś super decyzja!!! Fasolowe zbiory :) hihi ciekawie się zapowiada później będziesz nim śmigała do lasu na grzyby, albo w pole po kukurydzę ... :) Polecam przejrzeć mobile.de bo u nas to trudno dorwać NX 250 w dobrym stanie za rozsądne pieniądze. Cieszę się bardzo że zyskują taką popularność.

Lena czy Twój Dominik już wyzdrowiał? Martwimy się o kolegę!!!

lena 06.10.2010 15:19

Cytat:

Napisał Dona (Post 136169)
Kaś super decyzja!!! Fasolowe zbiory :) hihi ciekawie się zapowiada później będziesz nim śmigała do lasu na grzyby, albo w pole po kukurydzę ... :) Polecam przejrzeć mobile.de bo u nas to trudno dorwać NX 250 w dobrym stanie za rozsądne pieniądze. Cieszę się bardzo że zyskują taką popularność.

Lena czy Twój Dominik już wyzdrowiał? Martwimy się o kolegę!!!

Na razie podlega oględzinom - rozebrany jakoś smętnie się prezentuje, ale mam nadzieję,że niebawem odpalimy:).

Kaś 07.10.2010 12:35

No i znalazłam wymarzonego Johnego Fasolę... Czyż nie jest piękny?

http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/sh...5&pageNumber=1

Brakuje mi do szczęścia jeszcze dwóch rzeczy. Premii od szefa, żeby mnie na niego było stać i człowieka, co mi to dzieło sprawdzi i sprowadzi. :mur: Ciekawa jestem co będzie łatwiejsze.

Jeszcze raz wielkie dzięki za wskazanie właściwej drogi ;-)

Azja 07.10.2010 12:57

Niezłe ciacho! Koniecznie pokaż go szefowi:D

puszek 07.10.2010 13:03

Nooo Lejdiski... Niezłe ciacho dla WAS..
http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/sh...50&tabNumber=1

Myszki szeptaja ,że za 1600 do nas jedzie....

Kaś 07.10.2010 13:28

Ma już właścicielkę? Bo jak nie to się cholera zadłużę na jego cześć...

diverek 07.10.2010 13:47

Cytat:

Napisał Kaś (Post 136360)

Brakuje mi do szczęścia jeszcze dwóch rzeczy. Premii od szefa, żeby mnie na niego było stać i człowieka, co mi to dzieło sprawdzi i sprowadzi. :mur: Ciekawa jestem co będzie łatwiejsze.

Jeśli znalazłabyś coś bliżej Berlina to moge skoczyć, obejrzeć, przejechac się i zdać szerszą relację. Jako że do stolicy Niemiec mam bliżej niz do Szczecina to w ramach wolnego czasu coś można wymyślić. A i z dowiezieniem do Ciebie takiego "skuterka" też nie byłoby problemu. Jest czym.

puszek 07.10.2010 13:53

Cytat:

Napisał Kaś (Post 136380)
Ma już właścicielkę? Bo jak nie to się cholera zadłużę na jego cześć...

ano ...ma...

Kaś 07.10.2010 14:06

No to ja mam złamane serce...

Yennefer 07.10.2010 23:48

Cytat:

Napisał Kaś (Post 136389)

no co TY...Twój będzie jeszcze piękniejszy;)

Wegrzyn 10.10.2010 11:08

Cytat:

Napisał Kaś (Post 136389)

Hey! Czytam dopiero dzisiaj i skojarzyło mi się, że jak jechaliśmy na zamknięcie sezonu to spsuło mi się łożysko i naprawiałem u mechanika w Szczercowie. Chłopak powiedział mi, że sprzedaje (albo będzie sprzedawał) dominatora, na którym jeździ jego żona. Gdybyś chciała to pisz na priv to podam Ci namiary. Z Łodzi całkiem niedaleko. :)

Ally 12.10.2010 23:19

działania Dominków w Białej :)
http://picasaweb.google.pl/113183978...NTuhPy22NClaQ#

Kaś 13.10.2010 21:07

Witam
Jestem po krótkiej rozmowie z mechanikiem ze szczercowa..i mnie aż serce boli. Ten Dominatorek został z pełną determinacja okaleczony :-( Nawet nie ma co go oglądać. Moto zostało przerobione na supermoto. Oba koła 17 calowe na felgach tak szerokich, że się ledwo mieszczą w wahacz/lagi. Specjalne, twarde zawieszenie i tym podobne zmiany. Kupując go musiałabym zacząć od reanimacji...i to bez gwarancji powodzenia. No cóż szukam dalej. Pobuszuje w fasoli...może się coś w weekend urodziło...a może powinnam szukać w kapuście??
Pozdrawiam

Wegrzyn 13.10.2010 21:09

Szkoda..... Ja nie oglądałem sprzęta... Ludzie to nie mają co robić.

Kaś 13.10.2010 23:07

Dokładnie. Jeden robi z oryginalnego junaka coś na kształt brzydkiego harrego inny przerabia na supermoto motocykl którego dobrych egzemplarzy jest chyba mniej niż junaków...:mur: a inny dolewa maggi do rosołu z wiejskiej kury. We wszystkich przypadkach niestety powrót do oryginału jest niemożliwy.
ech... nostalgicznie mi sie zrobiło. Idę w kapuście (znaczy w fasoli) szukać Johnego...

megi 13.10.2010 23:51

Głowa do góry!!!!Czytaj znaki, byle jaki Fasolek nie dla KAŚ!!!!
już niedługo plony będą obfite i bedziesz miala z:at::at::at: 3ech Jaskow do wyboru, zima idzie niemce będa chcieli zaoszczędzić na garażach i puszcza wieści, że szukają domu dla wypielęgnowanych rasowych Jaśków!!!

Kaś 25.10.2010 19:45

Johny Fasola

Witam
Isnieje możliwość że znalazłam swojego nx-a i mam co do niego pewną wątpliwość. Możecie mi dziewczyny napisać jakie przebiegi miały Wasze dominatorki w chwili zakupu a ile teraz mają i czy pojawiały sie Wam jakieś problemy zwiazane z silnikiem?

Dona 26.10.2010 09:15

Cytat:

Napisał Kaś (Post 139354)
...Możecie mi dziewczyny napisać jakie przebiegi miały Wasze dominatorki w chwili zakupu a ile teraz mają i czy pojawiały sie Wam jakieś problemy zwiazane z silnikiem?

Kaś przebieg to nie zawsze przy zakupie najważniejszy wyznacznik :)

Dodo 1 miał nie całe 40 tyś jak go kupowałam ale technicznie był dobry do lata zrobiłam nim ok 8 tyś troszkę niepokojący był odgłos dochodzący z silnika który wskazywał na wymianę łańcuszka rozrządu ...
Dominator na którym byłam na Krymie miał taki sam stan licznika jak na niego wsiadłam i taki sam po powrocie choć przejechał 4 tyś :) z silnikiem było wszytko ok ale miał nieszczelny zimering, i brak tłumienia w amortyzatorach co przy dłuższej jeździe jest bardzo niewygodne :)
Natomiast Dodo2 przebieg przy zakupie 30 tyś (1992r) był garażowany więc wygląda ehhh troszkę nieswojo, silnik cichy wydech bez jednej dziurki zawieszenie wybiera tak że aż dziwnie - czy asfalt czy wertepy nie ma dużej różnicy ;) troszkę za często włącza mu się chłodzenie ... ale jeszcze dr. Kiub nie zdiagnozował tego :)

Kaś jeśli sztuka technicznie jest ok to warto zainwestować .... nie ma co czekać bo jeszcze troszkę pogody jest by jeździć. :lc8:

Zresztą pewnie jak się w teren wybierzesz to nie raz skrzywisz dźwignię zmiany biegów, złamiesz klamkę, zbijesz lusterko lub skrzywisz kierownicę większość dominatorów takie ustereczki już przeżyło :) A za ładny też nie może być ... byś go nie żałowała przez błoto i kszaczory przeciągnąć :)

Trzymam kciuki i czekam na wieści !!!

kiub 01.11.2010 12:48

Wszystkie dziewczyny planujące zakup małego NX-a muszę wiedzieć, że faceci na ich widok tracą głowę.....

http://lh6.ggpht.com/_FV4pdWr5JyY/TM...0/IMG_7432.jpg

...i panowanie nad pojazdem

http://lh5.ggpht.com/_FV4pdWr5JyY/TM...0/IMG_7433.jpg

a one i tak mają zawsze silną obstawę:D

http://lh3.ggpht.com/_FV4pdWr5JyY/TM...0/IMG_7446.jpg

elutka 02.11.2010 17:53

:haha2: i to jest jeszcze jeden powód dla którego warto wsiąśc na Dominatorka ;)!

Kaś jak tam poszukiwania Jaś'ka? Ja o swoim napisałam wszystko na wstępie - moja tegoroczna niezbyt intensywna eksploatacja NX'a (jakieś 5tys) niczego poza stanem plastików :mad: nie zmieniła, no i namiętnie :rolleyes: wymieniam kierownice - w tym roku 3 skasowałam :o ale z tego co wiem tylko ja taka zdolna jestem :vis: reszta Domin pomyka i łapie gleby bezszkodowo :Thumbs_Up::)

podos 02.11.2010 18:12

Cytat:

Napisał kiub (Post 141207)

kuźwa... ten zasuwa telemarkiem!!!!!

Dunia 20.11.2010 20:23

4 Załącznik(ów)
Hej...dzis byl moj pierwszy raz z Dominatorem-60 km i dwie glebki parkingówki....zastanawiam sie na gmolami, przejrzałam strony allegro i ebaya ale nic w rozsądnej cenie nie znalazłam...moze macie jekies sugestie???....a co do mojego Dominatorka-romans sie własnie zaczyna i nabiera barw...:at:

creativka 20.11.2010 20:46

Cytat:

Napisał Dunia (Post 145087)
Hej...dzis byl moj pierwszy raz z Dominatorem-60 km i dwie glebki parkingówki....zastanawiam sie na gmolami, przejrzałam strony allegro i ebaya ale nic w rozsądnej cenie nie znalazłam...moze macie jekies sugestie???....a co do mojego Dominatorka-romans sie własnie zaczyna i nabiera barw...:at:

A to Wyyy byliscie? A ja dzisiaj tam sie szwedalam, i patrze dominatorek i suzuki, nawet pomyslalam o Was :) i mialam racje :)
Szkoda, ze do zadnej restauracji obok nie zagladnelam, pewnie bym znalazla i towarzyszy do kawki:)

Ja dzisiaj w pustym Ojcowie niezle sie pobawilam i zmarzlam :)

Dunia 20.11.2010 20:51

A na amoto bylas? nie widzielismy zadnego moto brata ani siostry...

creativka 21.11.2010 10:08

Cytat:

Napisał Dunia (Post 145098)
A na amoto bylas? nie widzielismy zadnego moto brata ani siostry...

Tak, bylam motorem, ale sama. Marek po blocie gdzie indziej jezdzil.
Nie widzieliscie mnie pewnie dlatego ze zrobilam tylko kółko obok waszych motorkow i pojechalam do takiego zajazdu od razu przed zamkiem, na szarlotke :)

lena 21.11.2010 21:27

Cytat:

Napisał Dunia (Post 145087)

Ja właśnie na allegro kupowałam, ale nie pamiętam dokładnie namiaru - jak się dokopię to dam znać. Jedyny problem był z długością śruby łączącej 2 gmole na środku. Postaram się wkleić zdjęcie dla jasności.Ogólnie - producent ok, szybko i terminowo.

Dunia 21.11.2010 22:33

gmole do dominatorka

Czesc Lenka...a pomietasz ile płaciłas...ja szukałam na allegro i ebay.de ale bardzo drogie...pozdrawiam...

lena 21.11.2010 22:43

dwieście z kawałkiem, muszę znaleźć przelew, to postaram się wysłać Ci dane na priv.
Pamiętam,że śruba łącząca była problemem. Niestety zakup poczyniłam już po wgnieceniu baku:/

JarekAT 21.11.2010 23:48

jest gmol do NXa ale 650 za fajną kasę, coś koło 100zł widziałem wczoraj na allegro

puszek 22.11.2010 00:11

8 Załącznik(ów)
Cytat:

Napisał lena (Post 145248)
dwieście z kawałkiem, muszę znaleźć przelew, to postaram się wysłać Ci dane na priv.
Pamiętam,że śruba łącząca była problemem. Niestety zakup poczyniłam już po wgnieceniu baku:/

A czasu jak widać za dużo nie ma....Dezintegracja postępuje...:bow::D

Dunia 22.11.2010 08:27

Piekne chwile...a jak seksownie wygięta dzwignia sprzęgła....troche mnie dziś nadgarstek prawy boli...:dizzy:

Cytat:

Napisał JarekAT (Post 145265)
jest gmol do NXa ale 650 za fajną kasę, coś koło 100zł widziałem wczoraj na allegro

dzięki za info..sprawdzę dzis...pozdrawiam:D

wojtalski 22.11.2010 11:27

Cytat:

Napisał lena (Post 145248)
Niestety zakup poczyniłam już po wgnieceniu baku:/

Hehe, tak zawsze jest, najpierw gleba, a później grzeczniutko biegniemy po gmole :D

Dona 22.11.2010 14:30

LEJDIS !!!
Mam SUPER wiadomość!!!!

SĄ KOSTKI na tył do NX 250 ... !!!

Szerokości co prawda 110 ( a nie 120 ) ale Kiub już zamówił i zobaczymy pod koniec tygodnia czy dają radę już trzymam kciuki by pasowały :) perspektywy są dobre ... akurat na jesienne błotniste przejażdżki !!!

Radość w Garażu Zdominowanych olbrzymia, a to wszystko dzięki KIEŁBAISIE - i jego wytrwałym poszukiwaniom !!!!

KIEŁBASA - WIELKIE DZIĘKI !!!

lena 22.11.2010 14:53

Puszku i Duniu - bo kurka wodna nie zatrybiłam,że Wy duecik stworzyliście:). Przelew musiał być standardowo- archaicznie pocztowy, bo w historii konta internetowego nie znajduję takowego, a przewertowałam je skrupulatnie do maja. Jednakoż mój Dominator to 650-tka, więc zapewne gmole nie podpasują. Tak jak Jarek AT proponuję śledzić Allegro - tam znaleźliśmy ogłoszenie dotyczące gmoli do NX650.

ucek 22.11.2010 15:01

Cytat:

Napisał Dona (Post 145338)
LEJDIS !!!

Mam SUPER wiadomość!!!!

SĄ KOSTKI na tył do NX 250 ... !!!

Szerokości co prawda 110 ( a nie 120 ) ale Kiub już zamówił i zobaczymy pod koniec tygodnia czy dają radę już trzymam kciuki by pasowały :) perspektywy są dobre ... akurat na jesienne błotniste przejażdżki !!!

Radość w Garażu Zdominowanych olbrzymia, a to wszystko dzięki KIEŁBAISIE - i jego wytrwałym poszukiwaniom !!!!

KIEŁBASA - WIELKIE DZIĘKI !!!

i to jest fantastyczna i super radosna wiadomość!!! :D:D:D akurat na taki dość smętno-syfiasty początek tygodnia :D:D:D:at:
rany, proponuję podwiesić! ;):Thumbs_Up:

Kaś 23.11.2010 10:06

A zdradzisz tajemnicę kto te kostki wyprodukował?

Dunia 23.11.2010 10:29

Cytat:

Napisał lena (Post 145340)
Puszku i Duniu - bo kurka wodna nie zatrybiłam,że Wy duecik stworzyliście:). Przelew musiał być standardowo- archaicznie pocztowy, bo w historii konta internetowego nie znajduję takowego, a przewertowałam je skrupulatnie do maja. Jednakoż mój Dominator to 650-tka, więc zapewne gmole nie podpasują. Tak jak Jarek AT proponuję śledzić Allegro - tam znaleźliśmy ogłoszenie dotyczące gmoli do NX650.

Dzięki Lenka-cos wymyślimy....miłego dzionka i sloneczka listopadowego...

Dona 23.11.2010 11:38

Cytat:

Napisał Kaś (Post 145487)
A zdradzisz tajemnicę kto te kostki wyprodukował?

Jasne!!

四川远星橡胶有限责任公司 czyli (Sichuan Yuanxing Rubber) :D

podobno Cią-Gną dobrze w błocie hihi :)

Artuditu 07.02.2011 13:19

Kostki na przód do NX250

Podobno niektóre z Was miały problem ze znalezieniem przedniej kostki w krzaczory. Uprzejmie donoszę. Maxxis m6001 100/90-19http://images.motorcycle-superstore....M6001Front.jpg
Cena: poniżej 200zł

majki 07.02.2011 14:02

Z tego co się orientuję to większy problem był z tylnym kapcie, bo felga 16. ;) Dona coś tam chińskiego załatwiała, ale nie napisała czy załatwiła. :)

megi 07.02.2011 19:08

załatwiła :) czekają na test!!!

intr 09.02.2011 14:42

Istnieje gdzieś lista opon pasujących na tył ?

RAVkopytko 09.02.2011 22:18

Chciałbym zaprosić Zdominowane Kobiełki do Nas http://hondadominator.pl/portal.php

kiub 10.02.2011 15:35

1 Załącznik(ów)
Tak prezentuje się chińska kostka na tyle małego Dominka:
Załącznik 18815

@Artu, z przodem nie ma takich problemów, ale lepiej coś węższego np. 80 niż szersza od oryginału.

@intr, listę tworzy każdy, który coś znajdzie.
Podaje zalążek listy:
120/90-16 Bridgestone TW 40
120/90-16 Dunlop K460
120/90-16 Vee Rubber VRM163
110/90-16 Yuanxing (na zdjęciu)

P.S. A tak w ogóle to tu niezły burdel macie siostry w tym archeo :D Może przenieść te posty do garażu zdominowanych.

Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 21:55.