![]() |
Cytat:
|
Cytat:
Raviking, cudnie ubłocona Krówka:) |
Wszystkie Ryśki to fajne chłopaki :D
|
Witajcie
No i mnie zaraziłyście "Cholery" jedne...Szukam swojego Jasia Fasoli. A jeden, ino duży stał już u mnie kiedyś w garażu, ale nie podjęłam rękawicy. Mam nadzieję,że do wiosny coś "upoluję" bo "Ślicznota" się na łąki i pola dla babeczki nie bardzo nadaje, a kostki mu zakładać nie chcę, bo ma mnie po świecie wozić. PS1. Jaś Fasola bo: Przez łąki i pola pędzi Fasola ;-)) a motocyklowe przedszkole to idealne miejsce dla mnie. PS2. "Cholery" to komplement jest bo z przyjemnością wspominam rozmowy z Wami i bardzo się cieszę z poznania Was, drogie Lejdiski. |
a Cholerom Lejdisowym paszczki się cieszom od uch do uch:D:D:D:D:D:D, że wirusa:dizzy: w Białej rozsiały !!!!!!:haha2::haha2::haha2:
trzymam kciuki za zbiory Fasolowe :at: |
Wirus naprawdę zaczyna działać. Moja żona wreszcie się odważyła i zasiadła na jednym z waszych dominatorów, tylko nie wiem czyim, bo właścicielka w kasku była :) Może wreszcie jakoś się uda ją zachęcić do jazdy, tym bardziej, że napatrzyła się jaki Lejdiski śmigały w Białej.
|
Kaś super decyzja!!! Fasolowe zbiory :) hihi ciekawie się zapowiada później będziesz nim śmigała do lasu na grzyby, albo w pole po kukurydzę ... :) Polecam przejrzeć mobile.de bo u nas to trudno dorwać NX 250 w dobrym stanie za rozsądne pieniądze. Cieszę się bardzo że zyskują taką popularność.
Lena czy Twój Dominik już wyzdrowiał? Martwimy się o kolegę!!! |
Cytat:
|
No i znalazłam wymarzonego Johnego Fasolę... Czyż nie jest piękny?
http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/sh...5&pageNumber=1 Brakuje mi do szczęścia jeszcze dwóch rzeczy. Premii od szefa, żeby mnie na niego było stać i człowieka, co mi to dzieło sprawdzi i sprowadzi. :mur: Ciekawa jestem co będzie łatwiejsze. Jeszcze raz wielkie dzięki za wskazanie właściwej drogi ;-) |
Niezłe ciacho! Koniecznie pokaż go szefowi:D
|
Nooo Lejdiski... Niezłe ciacho dla WAS..
http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/sh...50&tabNumber=1 Myszki szeptaja ,że za 1600 do nas jedzie.... |
Ma już właścicielkę? Bo jak nie to się cholera zadłużę na jego cześć...
|
Cytat:
|
Cytat:
|
No to ja mam złamane serce...
|
Cytat:
|
Cytat:
|
działania Dominków w Białej :)
http://picasaweb.google.pl/113183978...NTuhPy22NClaQ# |
Witam
Jestem po krótkiej rozmowie z mechanikiem ze szczercowa..i mnie aż serce boli. Ten Dominatorek został z pełną determinacja okaleczony :-( Nawet nie ma co go oglądać. Moto zostało przerobione na supermoto. Oba koła 17 calowe na felgach tak szerokich, że się ledwo mieszczą w wahacz/lagi. Specjalne, twarde zawieszenie i tym podobne zmiany. Kupując go musiałabym zacząć od reanimacji...i to bez gwarancji powodzenia. No cóż szukam dalej. Pobuszuje w fasoli...może się coś w weekend urodziło...a może powinnam szukać w kapuście?? Pozdrawiam |
Szkoda..... Ja nie oglądałem sprzęta... Ludzie to nie mają co robić.
|
Dokładnie. Jeden robi z oryginalnego junaka coś na kształt brzydkiego harrego inny przerabia na supermoto motocykl którego dobrych egzemplarzy jest chyba mniej niż junaków...:mur: a inny dolewa maggi do rosołu z wiejskiej kury. We wszystkich przypadkach niestety powrót do oryginału jest niemożliwy.
ech... nostalgicznie mi sie zrobiło. Idę w kapuście (znaczy w fasoli) szukać Johnego... |
Głowa do góry!!!!Czytaj znaki, byle jaki Fasolek nie dla KAŚ!!!!
już niedługo plony będą obfite i bedziesz miala z:at::at::at: 3ech Jaskow do wyboru, zima idzie niemce będa chcieli zaoszczędzić na garażach i puszcza wieści, że szukają domu dla wypielęgnowanych rasowych Jaśków!!! |
Johny Fasola
Witam
Isnieje możliwość że znalazłam swojego nx-a i mam co do niego pewną wątpliwość. Możecie mi dziewczyny napisać jakie przebiegi miały Wasze dominatorki w chwili zakupu a ile teraz mają i czy pojawiały sie Wam jakieś problemy zwiazane z silnikiem? |
Cytat:
Dodo 1 miał nie całe 40 tyś jak go kupowałam ale technicznie był dobry do lata zrobiłam nim ok 8 tyś troszkę niepokojący był odgłos dochodzący z silnika który wskazywał na wymianę łańcuszka rozrządu ... Dominator na którym byłam na Krymie miał taki sam stan licznika jak na niego wsiadłam i taki sam po powrocie choć przejechał 4 tyś :) z silnikiem było wszytko ok ale miał nieszczelny zimering, i brak tłumienia w amortyzatorach co przy dłuższej jeździe jest bardzo niewygodne :) Natomiast Dodo2 przebieg przy zakupie 30 tyś (1992r) był garażowany więc wygląda ehhh troszkę nieswojo, silnik cichy wydech bez jednej dziurki zawieszenie wybiera tak że aż dziwnie - czy asfalt czy wertepy nie ma dużej różnicy ;) troszkę za często włącza mu się chłodzenie ... ale jeszcze dr. Kiub nie zdiagnozował tego :) Kaś jeśli sztuka technicznie jest ok to warto zainwestować .... nie ma co czekać bo jeszcze troszkę pogody jest by jeździć. :lc8: Zresztą pewnie jak się w teren wybierzesz to nie raz skrzywisz dźwignię zmiany biegów, złamiesz klamkę, zbijesz lusterko lub skrzywisz kierownicę większość dominatorów takie ustereczki już przeżyło :) A za ładny też nie może być ... byś go nie żałowała przez błoto i kszaczory przeciągnąć :) Trzymam kciuki i czekam na wieści !!! |
Wszystkie dziewczyny planujące zakup małego NX-a muszę wiedzieć, że faceci na ich widok tracą głowę.....
http://lh6.ggpht.com/_FV4pdWr5JyY/TM...0/IMG_7432.jpg ...i panowanie nad pojazdem http://lh5.ggpht.com/_FV4pdWr5JyY/TM...0/IMG_7433.jpg a one i tak mają zawsze silną obstawę:D http://lh3.ggpht.com/_FV4pdWr5JyY/TM...0/IMG_7446.jpg |
:haha2: i to jest jeszcze jeden powód dla którego warto wsiąśc na Dominatorka ;)!
Kaś jak tam poszukiwania Jaś'ka? Ja o swoim napisałam wszystko na wstępie - moja tegoroczna niezbyt intensywna eksploatacja NX'a (jakieś 5tys) niczego poza stanem plastików :mad: nie zmieniła, no i namiętnie :rolleyes: wymieniam kierownice - w tym roku 3 skasowałam :o ale z tego co wiem tylko ja taka zdolna jestem :vis: reszta Domin pomyka i łapie gleby bezszkodowo :Thumbs_Up::) |
Cytat:
|
4 Załącznik(ów)
Hej...dzis byl moj pierwszy raz z Dominatorem-60 km i dwie glebki parkingówki....zastanawiam sie na gmolami, przejrzałam strony allegro i ebaya ale nic w rozsądnej cenie nie znalazłam...moze macie jekies sugestie???....a co do mojego Dominatorka-romans sie własnie zaczyna i nabiera barw...:at:
|
Cytat:
Szkoda, ze do zadnej restauracji obok nie zagladnelam, pewnie bym znalazla i towarzyszy do kawki:) Ja dzisiaj w pustym Ojcowie niezle sie pobawilam i zmarzlam :) |
A na amoto bylas? nie widzielismy zadnego moto brata ani siostry...
|
Cytat:
Nie widzieliscie mnie pewnie dlatego ze zrobilam tylko kółko obok waszych motorkow i pojechalam do takiego zajazdu od razu przed zamkiem, na szarlotke :) |
Cytat:
|
gmole do dominatorka
Czesc Lenka...a pomietasz ile płaciłas...ja szukałam na allegro i ebay.de ale bardzo drogie...pozdrawiam...
|
dwieście z kawałkiem, muszę znaleźć przelew, to postaram się wysłać Ci dane na priv.
Pamiętam,że śruba łącząca była problemem. Niestety zakup poczyniłam już po wgnieceniu baku:/ |
jest gmol do NXa ale 650 za fajną kasę, coś koło 100zł widziałem wczoraj na allegro
|
8 Załącznik(ów)
Cytat:
|
Piekne chwile...a jak seksownie wygięta dzwignia sprzęgła....troche mnie dziś nadgarstek prawy boli...:dizzy:
Cytat:
|
Cytat:
|
LEJDIS !!! Szerokości co prawda 110 ( a nie 120 ) ale Kiub już zamówił i zobaczymy pod koniec tygodnia czy dają radę już trzymam kciuki by pasowały :) perspektywy są dobre ... akurat na jesienne błotniste przejażdżki !!! Mam SUPER wiadomość!!!! SĄ KOSTKI na tył do NX 250 ... !!! Radość w Garażu Zdominowanych olbrzymia, a to wszystko dzięki KIEŁBAISIE - i jego wytrwałym poszukiwaniom !!!! KIEŁBASA - WIELKIE DZIĘKI !!! |
Puszku i Duniu - bo kurka wodna nie zatrybiłam,że Wy duecik stworzyliście:). Przelew musiał być standardowo- archaicznie pocztowy, bo w historii konta internetowego nie znajduję takowego, a przewertowałam je skrupulatnie do maja. Jednakoż mój Dominator to 650-tka, więc zapewne gmole nie podpasują. Tak jak Jarek AT proponuję śledzić Allegro - tam znaleźliśmy ogłoszenie dotyczące gmoli do NX650.
|
Cytat:
rany, proponuję podwiesić! ;):Thumbs_Up: |
A zdradzisz tajemnicę kto te kostki wyprodukował?
|
Cytat:
Dzięki Lenka-cos wymyślimy....miłego dzionka i sloneczka listopadowego... |
Cytat:
四川远星橡胶有限责任公司 czyli (Sichuan Yuanxing Rubber) :D podobno Cią-Gną dobrze w błocie hihi :) |
Kostki na przód do NX250
Podobno niektóre z Was miały problem ze znalezieniem przedniej kostki w krzaczory. Uprzejmie donoszę. Maxxis m6001 100/90-19http://images.motorcycle-superstore....M6001Front.jpg
Cena: poniżej 200zł |
Z tego co się orientuję to większy problem był z tylnym kapcie, bo felga 16. ;) Dona coś tam chińskiego załatwiała, ale nie napisała czy załatwiła. :)
|
załatwiła :) czekają na test!!!
|
Istnieje gdzieś lista opon pasujących na tył ?
|
Chciałbym zaprosić Zdominowane Kobiełki do Nas http://hondadominator.pl/portal.php
|
1 Załącznik(ów)
Tak prezentuje się chińska kostka na tyle małego Dominka:
Załącznik 18815 @Artu, z przodem nie ma takich problemów, ale lepiej coś węższego np. 80 niż szersza od oryginału. @intr, listę tworzy każdy, który coś znajdzie. Podaje zalążek listy: 120/90-16 Bridgestone TW 40 120/90-16 Dunlop K460 120/90-16 Vee Rubber VRM163 110/90-16 Yuanxing (na zdjęciu) P.S. A tak w ogóle to tu niezły burdel macie siostry w tym archeo :D Może przenieść te posty do garażu zdominowanych. |
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 21:55. |