Africa Twin Forum - POLAND

Africa Twin Forum - POLAND (https://africatwin.com.pl/index.php)
-   KTM (https://africatwin.com.pl/forumdisplay.php?f=178)
-   -   KTM990 nie wysprzegla (https://africatwin.com.pl/showthread.php?t=48583)

szynszyll 26.06.2026 18:32

Cytat:

Napisał rrolek (Post 911269)
No nie wiem czy to może mieć jakieś znaczenie. Chyba, że podziałka nie jest stała. Przekładki, zakładam, proste.

ja tez nie wiem i sie pewno nie dowiem, ale usterka ustapila. po wbiciu jedynki z wcisnietym sprzeglem kolo stoi w miejscu. jak motocykl do mnie trafil to nie dalo sie go zatrzymac a motocykl 'ciagnal' do przodu. ktos po cos wymyslil 3 rozne tarcze i ktos po cos poprosil, zeby ostatnia obrocic o ząbek. jaki to ma sens? pojecia nie mam i nie potrafie tego wyjasnic + do niczego mi to nie potrzebne. robie to co napisali w instrukcji serwisowej. jak na magistrali bedzie cisnienie OK to jutro sie zegnamy.

szynszyll 27.06.2026 08:19

1 Załącznik(ów)
i hyc! 'hitlerka' do huty :D dzieki za wszystkie rady - szczegolnie o tej dyszy pojecia nie mialem :Thumbs_Up:

Zmyler 28.06.2026 14:56

Brawo. Liczyłem na taki finał !!?

szynszyll 28.06.2026 15:29

motocykl przejechal od wczoraj kilkadziesiat kilometrow i misio melduje, ze niepokojace objawy ustapily. mowil, ze ma wrazenie, ze sprzeglo zapina wyzej ale o zadnym slizganiu czy dziwnych akcjach nie ma mowy. na moj rozum: 80% zatkana dysza, 20% ulozenie tarcz.

Prof.Woland 28.06.2026 18:10

Jurek, jesteś szpec nad szpece, wybieram się do Ciebie na wymianę łańcucha rozrządu i regulację zaworów ale mam kichę z czasem������

szynszyll 28.06.2026 18:27

1 Załącznik(ów)
wystarczy robić to co jest napisane w instrukcji dobrymi narzedziami. to nie jest neurochirurgia pourazowa. po prostu ludzie nie czytaja instrukcji i dlubia kluczami po dziadku. wyczyscic dysze, poukladac sprzeglo. poziom pieciolatka co dostal klocki Lego. niestety nie do ogarniecia dla niektorych. procedury. i tyle wystarczy. a do chlewiko-serwisu zapraszam oczywiscie jak znajdziesz czas.
teraz czekam na ta slicznotke - tez pewno rozrzad do zrobienia bo nie sadze, zeby w Szwajcarii ktos sie fatygowal. za duze koszty vs wartosc motocykla.

Prof.Woland 28.06.2026 18:54

Chlewiko-serwis������ kwi, kwi.

Decent 28.06.2026 21:45

Akurat niektóre stare klucze czyli taka np. kuźnia to są niemal niezniszczalne.

jarox5000 28.06.2026 22:33

Cytat:

Napisał szynszyll (Post 911401)
wystarczy robić to co jest napisane w instrukcji dobrymi narzedziami. to nie jest neurochirurgia pourazowa. po prostu ludzie nie czytaja instrukcji i dlubia kluczami po dziadku. wyczyscic dysze, poukladac sprzeglo. poziom pieciolatka co dostal klocki Lego. niestety nie do ogarniecia dla niektorych. procedury. i tyle wystarczy. a do chlewiko-serwisu zapraszam oczywiscie jak znajdziesz czas.
teraz czekam na ta slicznotke - tez pewno rozrzad do zrobienia bo nie sadze, zeby w Szwajcarii ktos sie fatygowal. za duze koszty vs wartosc motocykla.

Jeden ma smykałkę do mechaniki, a drugi do handlu, a ktoś inny do nic nie robienia. Jedni wolą zapłacic, a kto umie i chęć to zrobi.
gratuluje rozwiazania problemu. I tyle Szynszyl, nie miał byś co robboty jak wszyscy umieli by wszystko robić.
bez hejtu:Thumbs_Up:
pozdro

szynszyll 29.06.2026 06:22

Cytat:

Napisał Decent (Post 911408)
Akurat niektóre stare klucze czyli taka np. kuźnia to są niemal niezniszczalne.

pozostane przy SATA X-Beam

Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 07:09.