![]() |
Ja bym jednak szedł w XT głowica lepiej chłodzona niż w xr/nx a tt600s belgarda Dominika bije na głowę
|
Cytat:
Problemem jest to że z seryjnym błotnikiem działa to tylko na piasku, jeden wjazd w błoto i chłodzenie się zatrzymuje a komora spalania grzeje. Ja usprawniłem to w RM oraz LM przedłużając przedni błotnik (w XL600R miałem fabryczną Szwajcarską przedłużkę) dzięki czemu miejsce świecy jest utrzymane w czystości a wszystkie XR czy NX z wysokimi błotnikami dla tego umarły. |
Tak tak tylko ten przemyślany kanał j ma mały wylot na lewą stronę a w xtekowych głowicach jeszcze do tylu ( też jest góra komory spalania chłodzona powietrzem) xrkowa głowica jest tylko lepsza łożyskowaniem walka. Ale o wypadających gniazdach w XT nie słyszałem. A i większe baki też zakłócają zaklucajo przepływ równie dobrze co błoto w otworze świecy.
|
Robiłem jakiś czas temu xl250r, kanał był zabity błotem, gwint świecy pękł na całej długości od temp. Nie jestem pewien czy w xr250r ten kanał nie biegnie przez całą głowice z możliwością przelotu.
|
| Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 04:56. |