![]() |
Pojechałem do serwisu i na szybko bo byli zawaleni robotą, podłączyli kompa. Wszystko w normie, brak błędów, ale pomiar był robiony na wyłączonym silniku przez stacyjkę i ponownym włączeniu, a wtedy tego dźwięku nie ma. Nie mieli czasu na sprawdzanie i kazali umówić się na wolny termin, żeby zostawić na dzień lub dwa do testu bo jak sami stwierdzili...pierwszy raz spotykają się z takim przypadkiem.
|
No ale z przypadkiem ... ze co ? Na Twoim nagraniu nie slychac niczego czego nie powinno byc.
|
Cytat:
|
Cytat:
|
No to jestem ciekaw co powiedza serwisy. Opcje sa 3:
1. Jestem gluchy, albo z nagrania trudno wylowic jak glosny jest to dzwiek albo wrecz nie slysze czegos co powinienem slyszec :) 2. Moja afra jest zwalona, i afra demo na ktorej jezdzilem, i afra kolegi, bo wszystkie 3 brzmia dokladnie tak samo, i identycznie do nagrania. 3. Serwisy nie do konca ten tego ? Ale sprawdzic nie zaszkodzi, jesli ma to uspokoic Twoje sumienie :Thumbs_Up: |
Dźwięk jest na tyle głośny, że jak wyłączysz silnik i siedzisz na motocyklu w kasku to go słyszysz.
Nie wiem na ile mam się pocieszyć tym co piszesz, że Afryki, którymi jeździłeś miały podobnie. Zajrzałem do serwisówki i według mnie jest to dźwięk, który podchodzi od tych zaworów elektromagnetycznych. Działają prawidłowo, dct zmienia biegi książkowo, tylko dlaczego tak buczy po wyłączeniu? |
Cytat:
|
Yep, mamy tu RBW wiec przepustnice maja wlasny naped ktory "brzeczy". I imho to jest ten dzwiek ktory slyszymy w Twoim i moim moto.
DCT jest moim zdaniem nieslyszalne - ma ktos ma afryke z 2018 lub starsza, z DCT ale normalna linka gazu zamiast RBW i moglby potwierdzic cisze po zgaszeniu killswitchem ? |
|
|
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 06:42. |