![]() |
Cytat:
Sposób z nacięciem gumówką (wie ktoś dlaczego to się gumówka nazywa?:confused:) sprawdza się w 100%. Tak mi poradził chyba Podos i tak zrobiłem. Nie nacinałem zbyt głęboko żeby syfu nie nawalić do środka. Meselek i puk puk i już. nowa śruba koło 50 PLN w hądzie. |
Czytając o tych wszystkich grzybkach, łańcuszkach i śrubkach zabiorę się dzisiaj do rozkręcania i oglądania, kręcąc kołem. Na obecną chwile mam zamiar pokusić się na zdjęcie dekli. Czy ktoś może poradzić, czy śruby od dekli i okienek inspekcyjnych wspomóc przy montażu niebieskim klejem, czy nie ma to sensu?
Czy pamięta ktoś iloma Nm trzeba tam potraktować? |
Cytat:
Do dekli moment 10Nm |
Cytat:
|
Śruby od dekli dokręcone momentem 10 nie wylecą same z siebie. Wkręcane są w aluminium. Wkręcając je z powrotem, uważaj szczególnie żeby w środku gwintu nie został jakiś paproch
|
No i udało się zakończyć misję. Chyba sukcesem ... Zaworki podregulowane. Co mnie zaskoczyło dekle okazały się nie do zdjęcia. Dały sie tylko uchylić, pomimo odkręcenia chłodnicy i kilku innych dupereli. Patent z kołem okazał się zajefajnym.
Jestem z siebie dumny (mam nadzieje, że nie stanę gdzieś w ciemnej dupie z powodu, że coś kiepsko dokręciłem). |
Cytat:
|
bigos i miałeś zmiany w szczelinach ,jakieś odchylenia od norm i przy jakim przebiegu,czy rutynowo spradziles i okazalo sie ok?
|
Cytat:
P.S. imbus kosztuje prawie tyle co wasza sruba ale sluzy tez do krecenia walem. A co, taka mala prowokacja. I co? Inwalide w ryj? |
Bluźnisz innowierco :vis: killim !! :p
|
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 10:53. |