Africa Twin Forum - POLAND

Africa Twin Forum - POLAND (https://africatwin.com.pl/index.php)
-   Trochę dalej (https://africatwin.com.pl/forumdisplay.php?f=76)
-   -   Jak podróżować do Norwegii "po taniości". (https://africatwin.com.pl/showthread.php?t=3626)

wieczny 29.06.2009 17:43

No to dupa...

Andrzej_Gdynia 29.06.2009 20:30

No to ja się dopiszę jeśli Lewar pomimo mocy swojej i Elwoodzie wciąż jeszcze krzepy wielkiej, odpadł od klawiatury po przeczytaniu paru wierszy upomnienia...
Spirytus mianowicie przemycany był w termosach co to sobie je Lewar zacny raczył był przytwierdzić do kufrów na święconą wodę, jak jechał do niewiernych arabów gwałcić, rabować i nawracać onych oczywiście. Nie dodadał że alkoholu więcej było na tej wyprawie jak herbaty, bo ona skończyła się po 6 dnich, napitów zaś wystarczyło do końca...
Od siebie dodam że równie ważnym jak płyny rozgrzewające były gejo-mufki co to je sobie sprawiłem u Dzika. Dodam że nie mam z nim spóły, a i o procentach od sprzedaży nic nie wiem. Wiem za to że zajebisty to patent na chłody i deszcz, choć nie wyglądają rejli...
Ten jednak kto przekroczy 4 krzyzyk na karku, doceni ciepełko i jazdę w letnich, crosowych rękawiczkach przy 9 stopniach w deszczu.
Elwood - spuśliśmy trochę z tonu i faktycznie pojechaliśmy w teren co to mocno jest ekspolatowany przez czarnych rycerzy na chromowanych, świecących (bez wzglkędu na pogodę) rumakach, ale nie żałujemy. Widoki zmieniaja się co 20 minut, a moze częściej. Banan bez przerwy na gębie. Obiecuję sobie że tam wrócę. I to pewnie nie raz...

Walis 29.06.2009 22:18

Cytat:

Napisał Lewar (Post 64479)

a fjordy wręcz jadły nam z ręki

Załącznik 5964

Płakałem ze śmiechu przy tym zdjęciu, powód - miałem na kolanach mojego trzy i półletniego synka i jak czytałem mu opisy do fotek, usłyszałem tu - "tata, to ten ptaszek, co leci, to się nazywa fiord?"

Elwood 30.06.2009 00:52

Piszę otwartym tekstem:
Lewar, nie wymiękaj.
Tytuł topicu mnie zachęcił, a sirytus nie zniechęcił:).

Adagiio 30.06.2009 07:43

Cytat:

Napisał Lewar (Post 64626)
Ło matko !!!
Widzem, że muszem pisać prościej.
1. Po pierwsze primo, nie rozumiem dlaczego prawie każda wymiana zdań w polskim internecie musi kończyć się pyskówką. Skąd tylo w narodzie agresji ?
2. Po drugie primo, cała moja krótka opowieść o wyjeździe do Norwegii oraz późniejsze posty utrzymane były w konwencji żartu i mam nadzieję, że zdecydowana większość czytaczy tak to zrozumiała.
3. Po trzecie primo nie wiedziałem, że do Norwegii nie można wwozić spirytusu i gdybym to wiedział to nigdy bym tego nie uczynił i przestrzegam wszystkich przed dokonywaniem tak nagannego postępku bo skończyć się on może karą grzywny lub długoletniego więzienia.
4. I wreszcie po trzecie primo ( uwaga tera będzie żart ) - wrócę tam z całą ekipą i wystąpimy do Króla Norwegów Haralda V i przyznamy się do popełnionych zbrodni i dokonamy samooskarżenia i odbędziemy w pokorze słuszny wyrok w strasznych warunkach norweskich kazamatów i tylko mam nadzieję, że pozwolą mi tam jarać papierochy i nie poczytają tego jako jaranie zielska.
5. I na koniec czwarte, ostateczne primo, więcej fotek i tekstu z wyjazdu nie będzie, bo osłabłem i mi się nie chce...i (patrz awatar 7Greka), którego przy tej okazji serdecznie pozdrawiam.

Witku Drogi !
Nie wkurwiaj sie bo szkoda prądu i niepotrzebnie na mikro wylew się narażasz, już dawno doszedłem do tego wniosku że z zajebistego miejsca do pisania zrobiła się ormowska chujnia i szkoda pyska otwierać !

Jarek 30.06.2009 08:22

od razu widać, że kol. Dubel imć Lewara Wielkiego nie zna oraz Jego poziomu dowcipu kompletnie nie wyczuwa...a szkoda, szkoda:)),
serdeczne pzdr dla całej czwórki z norweskich fotek:)):D:haha2::dizzy:

DrStar 30.06.2009 09:43

Powiem krotko - relacja zajefajna, lekko i z humorem pisana, a poczatkujacy i duchem młodzi podrożnicy (jak np. ja) moga się czegoś od Was nauczyć. Więc prosze się nie foczyć Panowie. A z tym spirytusem to faktycznie przegięcie, ale podobno w Norwegii wiecej takich nowalijek. Pozdrawiam

sambor1965 30.06.2009 10:06

Cytat:

Napisał jarek (Post 64700)
od razu widać, że kol. Dubel imć Lewara Wielkiego nie zna oraz Jego poziomu dowcipu kompletnie nie wyczuwa...

A bo pisac i czytac to trza umic. I nie obrazac sie kurde bo w ryj od moderatora...
Spirytusu w celach spozywczych nie mozna na pewno, ale Lewar do nacierania tylko go wzion, bo w krzyzu go lupie okrutnie jak zrobi 1500 km w jeden dzien. No i do czyszczenia gaznikow.

puntek 30.06.2009 13:31

Cytat:

Napisał DrStar (Post 64711)
Powiem krotko - relacja zajefajna, lekko i z humorem pisana, a poczatkujacy i duchem młodzi podrożnicy (jak np. ja) moga się czegoś od Was nauczyć. Więc prosze się nie foczyć Panowie. A z tym spirytusem to faktycznie przegięcie, ale podobno w Norwegii wiecej takich nowalijek. Pozdrawiam

no to koledzy podróżnicy co jeszcze w temacie około głównym - czyli jakie nowalijki mnie czekać w norwegii mogą ???

Dubel dzięki za info o spircie, faktycznie norwegie drogie jak diabli i o alkohol ciężko ...

fajny wyjazd Lewar dawaj foty

podos 30.06.2009 14:58

o widzisz dubel, i tak wyszedleś na durnia...
Warto poznac ludzi osobiscie, zanim sie z nimi wdajesz w polemikę - i to jeszcze w dość mocnych słowach.

Lewar, Boski TEKST! Boje sie spytać co to ta "putana di macaroni"

Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 09:07.