![]() |
Ja tylko jestem użytkownikiem sam nie rozgrzebuję sprzętów, więc sobie zapytam. Czy złe zamontowanie tychże łożysk jest niebezpieczne?
Wydaje się, że tak, więc..... |
Cytat:
Żeby nie rozciągać debaty czy robić samemu czy oddawać komuś podsumowaniem może być : jeśli ktoś chce się nauczyć ( może pod nadzorem ) to powinien to robić, jeśli ktoś nie czuje się na siłach lub ma wątpliwości czy da radę to powinien moto oddać temu który to potrafi. |
I ja dodam swoje 5 groszy. Jeśli robicie już coś sami, to trzymajcie się zasady : Po pierwsze nie szkodzić !! Lepiej się poddać niż coś zepsuć. Bo na pewno będzie drożej i kac moralny pozostanie :).
Pozdrawiam |
Odświerzę bigos:
Czy moment dokręcenia łożyska stożkowego jest taki sam, jak kulkowego? Czy łożysko stożkowe najpierw wbija się w ramę czy lepiej zamontować na sztycy i dopiero w ramę? Jaka jest zaleta/wada łożyska kulkowego w stosunku do stożkowego - to tylko z ciekawości :) |
Cytat:
|
Cytat:
|
Toś się nieco za mocno przyłożył , trzeba z wyczuciem.
Swoją drogą trochę siły trzeba by łożysko tak sobie pękło. Z drugim się uda. |
Ech, w oryginał waliłem , uderzałem, próbowałem wiercić i nawet drobnej rysy nie ma...nikt mi nie powie że zamiennik jest równie dobry, przynajmniej nie na uderzenia :haha2:
|
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 04:12. |